Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство: З початку року в лісах України ліквідовано майже 440 пожеж

За оперативними даними Державного агентства лісових ресурсів України з початку року працівниками державної лісової охорони ліквідовано майже 440 пожеж на площі 716 га в лісах державних підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держлісагентства.

Зазначимо, що з початку року відбулося дев’ять великих лісових пожеж на площі 501,5 га, у тому числі верхових на площі 123,5 га. Найбільші пожежі було ліквідовано у лісах Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Протягом липня зафіксовано збільшення кількості лісових пожеж у зв’язку з підвищенням температури повітря. Минулого місяця ліквідовано 205 пожеж на площі більше 560 га, у тому числі шість великих пожеж на площі 465 га.

Державна лісова охорона продовжує здійснювати профілактичні організаційні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж та оперативного їх гасіння.

За словами т.в.о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич, найпоширенішою причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – непогашене вогнище, кинутий недопалок та ін. Окрім того, практично всі лісові пожежі розпочинаються поза межами лісових масивів – на суміжних територіях, що межують з лісом.

«Особливо загострюється ситуація наприкінці літа, коли населенням та різними суб’єктами господарювання масово випалюється суха рослинність та її залишки на сільгоспугіддях, торфовищах, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, інших суміжних із землями лісогосподарського призначення ділянках. Це повторюється з року в рік», – наголосила Христина Юшкевич.

Держлісагентство звертає увагу на те, що на значній території України рівень пожежної небезпеки продовжує залишатися високим. Тому закликаємо громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, а за можливості взагалі відмовитися від відвідування лісів у пожежонебезпечний період.

Якщо ви виявили загоряння у лісі, перш за все, потрібно телефонувати на номер 101. Також у Держлісагентстві цілодобово працюють телефонні лінії, на які громадяни можуть повідомляти про випадки загоряння у лісових масивах. Номери цих телефонів – (044) 235-56-20, 226-32-53.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

Прес-служба Держлісагентства