Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство звернулося до Мінприроди

Держлісагентство звернулося до Мінприроди з проханням провести перевірку дотримання
природоохоронного законодавства у Сухолуччі

У зв’язку з численними зверненнями громадськості та екологів Державне агентство лісових ресурсів звернулося до Міністерства екології та природніхресурсів з проханням провести комплексну перевірку ведення мисливського господарства громадською організацією “Товариство мисливців та рибалок “КЕДР” на предмет дотримання природоохоронного законодавства.

Територія, де знаходилася одна із мисливських резиденцій для колишніх політичних еліт у Сухолуччі, була надана у користування зазначеній громадській організації Київською обласною радою.

Наразі від мешканців навколишніх сіл та екологічних організацій надходять звернення, що за час діяльності ГО “Товариство мисливців та рибалок “КЕДР” не здійснювалася належна охорона тварин, зокрема, занесених до Червоної книги, у зв’язку з чим відбулося знищення живої флори та фауни.

Також Держлісагентство надало до Мінприроди фахівців для складу комісії, яка здійснюватиме перевірку. Для всебічної та неупередженої перевірки пропонуємо залучити фахівців Державної екологічної інспекції, науковців, представників екологічних організацій та громадськість.

У разі виявлення невиконання обов’язків щодо охорони та відтворення мисливських тварин та природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, Держлісагентство підтримає подання на припинення права користування громадською організацією “Товариство мисливців та рибалок “КЕДР” мисливськими угіддями у Сухолуччі та повернення їх у державну власність.

Прес-служба Держлісагентства