Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп”

28 липня 2017 року на базі Сухоліського лісництва ДП «Білоцерківський лісгосп» відбувся семінар-навчання на тему: «Всихання соснових насаджень. Проблеми та шляхи їх вирішення». У заході взяли участь представники Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист», головні лісничі лісогосподарських підприємств Київської області, державна лісова охорона ДП «Білоцерківський лісгосп», наукові співробітники Поліського філіалу УкрНДІЛГа, представники органів місцевого самоврядування та засобів масової інформації зони діяльності підприємства.

Відкривали семінар перший заступник начальника Київського обласного та по м.Києву управління лісового та мисливського господарства Гузенко Р.В., директор державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство» Вітряк А.В., які у свої вступних промовах наголосили на необхідності проведення таких заходів, задля збереження лісу для майбутніх поколінь нашої держави.

У ході проведення семінару-навчання кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГа, член-кореспондент Лісівничої академії наук України Орлов Олександр Олександрович наочно продемонстрував учасникам семінару наслідки підвищення середньомісячних температур за останні декілька десятиліть та зниження рівня ґрунтових вод, у контексті згубного впливу цих процесів на хвойні ліси Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей. Велику увагу науковець приділяє вторинній причині всихання хвойних лісів України, а саме шкідникам, які отримавши комфортні умови для розмноження зі зміною клімату, заселяють ослаблені дерева та заражають їх різними хворобами.

Під час дискусії Олександра Олександровича з лісівниками стало очевидно, що єдиним виходом з даної проблеми є вчасне проведення санітарно-оздоровчих заходів для недопущення знецінення деревини та масового розповсюдження осередків шкідників.

Дана проблема є нагальною і потребує системного моніторингу з подальшим вивченням фахівцями лісової галузі та спеціалізованих наукових установ.

Детальніше www.facebook.com/photo.php

Інженер ОЗЛ
ДП “Білоцерківський лісгосп”
Хоменко О.Ю.