Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Богуславський лісгосп”. Пожежонебезпечний період триває!

Під час пожежонебезпечного періоду немає часу зволікати, оскільки охорона лісів від пожеж є надважливим завданням лісівників. Суха спекотна погода триває і, за попередженням Українського Гідрометцентру, впродовж 28-31 серпня – 1-4 вересня у південних, східних, центральних областях, 28 серпня і у північній частині утримається надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

 

Протягом 2018 року підприємством вжито ряд заходів з метою попередження виникнення та поширення лісових пожеж.

Так, протягом 2018 року лісовою охороною ДП «Богуславський лісгосп» проведено 24 рейди по виявленню порушників правил пожежної безпеки. Під час таких рейдів виявлено 6 порушників, яких було притягнено до адміністративної відповідальності та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 510,00 гривень.

З початку року влаштовано 190 км мінералізованих смуг, догляд за мінсмугами та розривами проведений на 330 км. З метою попередження несанкціонованого в’їзду транспортних засобів на територію державного лісового фонду під час пожежонебезпечного періоду перекрито 20 доріг, виставлено 53 аншлаги з наглядною агітацією, а також постійно проводяться виступи на радіо, в мережі інтернет, лекції та бесіди з населенням.

ДП «Богуславський лігосп» нагадує, що під час пожежонебезпечного періоду категоричнозабороняється розводити багаття у лісі; в’їзд на територію лісового фонду транспортних засобів; палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки; випалювати траву та інші рослинні рештки; звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Нагадуємо, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність, а за знищення чи пошкодження лісових масивів вогнем –  кримінальна відповідальність.

У разі виявлення лісової пожежі ДП «Богуславський лісгосп» просить повідомляти службу з надзвичайних ситуацій за телефоном 101, державну лісову охорону за телефонами (04561) 5-32-86, 5-33-90, (068) 912-32-80.