Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП «Бориспільський лісгосп». Будьте обережні у пожежонебезпечний період!

Внаслідок відсутності дощів, високої температури повітря, сильних вітрів, які швидко поширюють полум’я великою територією, зростає потенційна загроза лісовим масивам Бориспільського району. Залишене багаття під час відпочинку в лісі, яке через необачність не загасили, чи недопалок цигарки можуть стати причиною виникнення пожежі.

Для попередження виникнення лісових пожеж працівники державної лісової охорони проводять ряд профілактичних заходів, таких як виставлення агітаційно-інформаційних аншлагів на протипожежну тематику, проведення бесід з населенням, влаштування мінералізованих смуг та догляд за ними.

Тому слід запам’ятати, що Правилами пожежної безпеки в лісах України у пожежонебезпечний період забороняється:

– розведення багать у лісі;

– заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів;

– відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу ( в тому числі проводити сільськогосподарські пали).

За порушення Правил пожежної безпеки в лісах України передбачається адміністративне стягнення за статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі від п’яти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн.) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти  до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 255 до 850 грн.). Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян

Пам’ятаймо, пожежу легше попередити, ніж загасити. Тож спільними зусиллями збережемо лісові насадження від вогню.