Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Димерський лісгосп” Безпечний відпочинок-запорука гарного настрою

Безпечний відпочинок-запорука гарного настрою

Літо – це прекрасна пора року, коли навколо все цвіте і пахне, коли весело співають птахи, і яскраво світить сонце. Влітку особливо добре в лісі.

Ліс може розповісти багато чого, якщо навчитися його слухати. Більшість людей з величезним нетерпінням чекають цю пору року. Саме відпочиваючи на природі, людина дуже швидко набирається сил і отримує заряд позитивних емоцій. Коли приходиш в ліс, то відчуваєш себе в якомусь царстві, наповненому таємницями і загадками.

Та, навіть якщо ви добре знаєте місцину куди направляєтесь, не треба нехтувати правилами безпеки на природі. Ретельно подбайте про підготовку до прогулянки в ліс. Тому працівники Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» хотіли б нагадати жителям нашого району про деякі основні правила, знаючи які,ваш відпочинок залишить вам тільки приємні спогади.
Насамперед, повідомте про те, куди ви збираєтеся. Якщо поблизу нікого немає – залишіть записку з повідомленням (дата, час відправлення, кількість людей, які відправляються разом з вами, напрямок руху й приблизний час повернення). Надягніть зручний одяг і взуття, що відповідає місцевості й погодним умовам. Потрібно пам’ятати – погода може змінюватися дуже швидко. Тримайтесь подалі від диких тварин, особливо від їхніх дитинчат — поруч із ними обов’язково будуть дорослі тварини. Небезпечним може виявитися не лише вовк або дикий кабан, але й олень, лось, лисиця. Уникайте контакту з ними, адже у людей і тварин ( олень, лисиця) близько 150 спільних хвороб. Тварини нападають на людину, якщо вони поранені, перелякані несподіванкою або захищають своє потомство.

Уважно дивіться під ноги, обдивляйтесь впалі дерева та колоди перед тим як сісти відпочити — там можуть бути змії. Не слід затримуватися біля поламаних дерев. Вони спираються одне на одне і можуть впасти, особливо під час вітру. Не варто ходити біля боліт. Болотною водою також не можна користуватися. Поблизу болота, як правило, водиться багато гадюк .

Але на досвіді видно, що людина сама становить для лісу велику загрозу. Неодноразово лісівники Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» нагадували відвідувачам лісу про пожежонебезпечний період, і про правила поводження в лісі на прогулянці або в поході. Адже, за такої високої температури повітря, як зараз, в рази збільшується ймовірність виникнення пожежі від необережно кинутого сірника, недопалка чи розведеного багаття.

Тож давайте разом не будемо забувати про те, що турбота про ліс стосується кожного. І тоді правильна поведінка у лісі забезпечить Вам безтурботний відпочинок і яскраві спогади на довгий час.

Директор ДП «Димерське лісове господарство» В.І.Глущенко