Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”

У своїх матеріалах ми вже неодноразово писали про те, що в державному підприємстві «Фастівське лісове господарство» велику роль приділяють екологічному вихованню учнівської молоді. Досить переконливим доказом цього є створення на базах лісництв підприємства чотирьох учнівських лісництв, де навчанням щороку охоплюється біля 85 вихованців.
І якщо юні лісівники навчаються азам ведення лісового господарства, здобувають практичні навички при виконанні лісогосподарських робіт, займаються науково-дослідницькою роботою, то разом з першочерговою метою їх керівників привити цим дітям любов до природи, лісівники ще й прагнуть виховати собі достойну зміну. Тому директор лісгоспу Олег Чемерський із задоволенням підтримав ініціативу професора Національного університету біоресурсів і природокористування України, завідуючого кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Віктора Маурера провести зустріч з вихованцями учнівських лісництв для профорієнтаційної роботи.
Ідею проведення такого заходу підтримали і освітяни Фастівського району. Вони допомогли в його організації, а працівники Фастівського районного еколого-етнографічного центру (директор Світлана Остапчук) взяли у ньому участь.
Зустріч була дуже теплою, змістовною і цікавою.
Разом із професором Віктором Маурером перед учнями виступили доценти Сергій Дударець, Ігор Іванюк та Олександр Кайдик. Вони презентували свій заклад, розповіли про його структурні підрозділи, спеціальності, порядок вступу та пільги для тих абітурієнтів, які беруть участь в Олімпіадах, підготовчих курсах НУБіП України та мають досягнення в конкурсах Малої академії наук. Також було відмічено ряд переваг навчання в НУБіП порівняно з іншими вищими закладами освіти: високий рейтинг університету, наявність сучасної матеріально-технічної бази, висококваліфікований педагогічний персонал, можливість стажування в країнах Європи, функціонування військової кафедри, можливість реалізовувати свої спортивні і творчі здібності та компактне розміщення навчальних корпусів і гуртожитків у мальовничому Голосієві.
Педагоги та лісівники обговорили з гостями ще цілий ряд питань щодо співпраці, зокрема це допомога у написанні науково-дослідницьких робіт, організація і проведення екскурсії в університет та ботанічний сад закладу.
На завершення, лісничий Веприківського лісництва провів для юних лісівників екскурсію територією лісництва, ознайомив з методами вирощування декоративних рослин та пригостив дітей солодощами.

Детальніше …У своїх матеріалах ми вже неодноразово писали…