Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”

Посвята в юні лісівники у Дорогинському учнівському лісництві

Щорічно у Дорогинському лісництві відбувається зворушливе і пам’ятне дійство: посвята до лав юних лісівників учнів, які бажають поглибити і розширити свої знання із лісознавства та екології, в майбутньому стати лісівниками. Гарна сонячна погода та піднесений настрій майбутніх лісівників з самого початку задали святковий та урочистий тон.

Ось уже 13 років триває плідна співпраця учнівського лісництва і ДП «Фастівське лісове господарство». Бажання ж учнів долучитися до товариства юних лісівників не міліє.

Посвідчення юного лісівник вручав лісничий Стукал О.М. Ця виконувана ним місія в черговий раз засвідчила те важливе значення, яке має для дорослих лісівників цей напрямок роботи з неповнолітніми в школах і ту непересічну увагу, яку вони приділяють збереженню мережі учнівських лісництв та розвитку їх практичної діяльності, підготовці майбутніх високопрофесійних лісогосподарських кадрів. Олександр Михайлович наголосив на тому, що юні лісівники є рівноправними членами лісового господарства і можуть брати участь у різних лісогосподарських роботах підприємства, що на часі невідкладні заходи боротьби з масовим висиханням лісів, потреба у відновленні зелених насаджень, тому надія на юних помічників лісовому господарству велика, акцентував увагу дітей на значенні посвідчення Під час отримання посвідчень, діти з гордістю тиснули руку лісничому, який підібрав до кожного особливі підбадьорювальні слова.

В програмі заходу були: урочиста посвята у Юні лісівники, презентація еколого-просвітницької діяльності, вихованцями учнівського лісництва, які навчаються у ньому четвертий рік: Куцюк А. та , Пономаренко В., Гребенчук М. Хвилююча мить настала, коли Куцюк А. зачитала обіцянку юного лісівника, а 10-ка учнів дружно підхопили її.
З вітальним словом до учасників заходу звернулась Стукал Н.І., директор школи, керівник учнівського лісництва. Вона наголосила про важливість започаткованої справи, відмітила досягнення юних лісівників у творчих конкурсах, наукових дослідженнях, практичній роботі та висловила сподівання, що попереду нові успіхи у природоохоронній діяльності та побажала нових досягнень у природоохоронній роботі.

У другий частині програми було ознайомлення з методикою проведення науково-дослідницької роботи у польових умовах. Діти вчились закладати пробні майданчики, вести облік, брати проби ґрунту, зважувати отриманий матеріал, збирати проби лісової підстилки за горизонтами та інш.

Бажаємо юним лісівникам Дорогинського учнівського лісництва успіхів на нелегкій, але дуже важливій справі – збереження неповторної краси рідного краю. Нехай усе вдається, а натхнення до праці буде невичерпним!

Адміністрація лісгоспу.

Детальніше www.facebook.com/photo.php