Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. Дорогинське учнівське лісництво. Майбутнє лісу у твоїх руках.

Світлина від Фастівський лісгосп.

Спільна праця єднає людей

 17 квітня у Дорогинському лісництві ДП «Фастівське лісове господарство» відбулась посадка лісу в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». У заході взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Волков Ю.В., працівники Фастівської райдержадміністрації,  директор ДП «Фастівський лісгосп» Чемерський О.Ю., голова Дорогинської сільської ради Андрійченко О.Г. Вже не перший рік до акції долучаються діти,  вихованці будинків сімейного типу разом із своїми наставниками із сіл Фастівського району.

У Дорогинському лісництві (29 квартал) учасники акції разом із учнями місцевого учнівського лісництва за кілька годин створили лісові культури  сосни звичайної із домішками берези та модрини європейської на загальній площі 0,9 гектара найбільш традиційним способом – за допомогою меча Колесова.

Світлина від Фастівський лісгосп.

Про важливість збереження, примноження та невиснажливе використання лісових насаджень наголосив директор лісгоспу Чемерський О.Ю. – «Ми проводимо цю акцію щороку для привернення уваги молоді і громадськості до питання створення нових лісів. Громадськість активно цікавиться всіма аспектами господарювання лісівників, але ліс починається з того, що ми сьогодні робимо гуртом».

Вихованці Дорогинського учнівського лісництва, що плідно і активно функціонує на базі підприємства закликали присутніх до роботи речівкою: «Хай ростуть майбутнього ліси, ліс для всіх ми садимо з любов’ю»

З кожним роком акція набуває все більшої популярності. Цього року до неї долучилось 70 учасників. Присутні мали можливість спостерігати за особливостями посадки  дворічних сіянців сосни лісопосадковою машиною Чашкина, а також порівняти ефективність механізованої та ручної праці.

Світлина від Фастівський лісгосп.

Сьогоднішня посадка лісу – це вихід на фінішну пряму лісокультурної кампанії, адже у лісництві вже висаджено новий ліс на 87% площі. Добре, що з основною роботою, лісники здійснюють ще і просвітницьку діяльність – залучаючи школярів до посадки  лісу, насамперед формують екологічну свідомість та відповідальність у ставленні до довкілля.

Світлина від Фастівський лісгосп.

Стукал Н.І., керівник Дорогинського учнівського лісництва

Детальніше https://www.facebook.com/969473819819593/photos/pcb.1318368158263489/1318363238263981/?type=3&theater