Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. Технарада – підсумки та плани.

У Державному підприємстві «Фастівське лісове господарство» відбулася планова технарада за участю директора лісгоспу О.Ю.Чемерського, головних спеціалістів, провідних інженерів підприємства та керівників підрозділів.
На технараді обговорювалося ряд важливих питань щодо підсумку роботи лісгоспу у 2016 році та планів і завдань на 2017 рік.
Підводячи підсумки роботи підприємства, головний економіст В.Л.Колодзейська відмітила, що всі підрозділи з розумінням віднеслися до виконання поставлених завдань, завдяки чому, план лісгоспу на 2016 було виконано.
За попередній рік створено 286 га лісових культур, заготовлено 5157 кг насіння основних лісоутворюючих порід, здійснено рубки формування молодняків на площі 275,9 га, а це – 111%, заготовлено ліквідної деревини на всіх видах рубок в кількості 111,5 тис.кб., план вивезення деревини транспортом лісгоспу та СПД на нижні склади виконаний на 130,6% (всього вивезено 96,2 тис. мᵌ). За рік реалізовано продукції на суму 88 млн.грн., рентабельність виробництва становить 4,2% і Фастівське лісове господарство отримало чистий прибуток у сумі 3 млн. 714 тис.грн. В результаті успішної діяльності підприємства, кількість штатних працівників збільшилася, а середня заробітна плата зросла на 30,8%. Крім того, до державного бюджету підприємство сплатило – 14 млн.917 тис.грн., а до місцевого – 9 млн.491 тис.грн.
Валентина Леонідівна, підводячи підсумки роботи підрозділів за рік, оголосила, що на основі аналізу виконання ними планових показників за 2016 рік, виробничої та технологічної дисципліни, враховуючи якість лісогосподарських та лісокультурних робіт, культуру виробництва та стан техніки безпеки, першість та прапор «Краще лісництво року» здобуло Снітинське лісництво. Друге місце розділили Фастівське та Веприківське лісництва, а Дорогинському дісталося ІІІ місце.
Директор лісгоспу подякував всім за гарну роботу, привітав з успішним завершенням минулого року, лісничому Снітинського лісництва вручив перехідний прапор та побажав гарних і плідних результатів у 2017 році.
З планами першочергових робіт підприємства на 2017 рік присутніх ознайомив головний лісничий Л.Н.Прокопюк. Він зупинився на трьох основних питаннях: початок пожежонебезпечного періоду, проведення двомісячника благоустрою та готовність лісгоспу до лісокультурної компанії.
Що стосується пожежонебезпечного періоду, то Леонід Никифорович запевнив, що вся пожежна техніка відремонтована, пожежні бригади укомплектовані людьми з відповідною підготовкою, ведуться роботи по ремонту шлагбаумів, відновленню інформаційних знаків, створенню нових та поновленню існуючих мінералізованих смуг, а також наголосив на необхідності провести контрольний виїзд пожежних бригад для гасіння умовної пожежі із бойовим розгортанням пожежної техніки.
Під час проведення місячника благоустрою планується організувати прибирання територій садиб лісництв та центральної садиби, лісовий масив між конторою лісгоспу та Польським кладовищем, а також лісові масиви, що прилягають до автошляхів «Фастів – Бишів», «Фастів – Брусилів» та «Фастів – Кожанка».
Піднімаючи питання готовності до лісокультурної компанії, головний лісничий сказав, що загалом планується посадити 233,9 га лісових культур. У лісгоспі за 2016 рік було вирощено 1 млн.408 тис. шт. сіянців, а це повністю забезпечує потребу підприємства у посадковому матеріалі. Він звернув увагу на те, що під час створення лісових культур потрібно чітко дотримуватися схем посадки, згідно із затвердженими проектами та застосовувати нові технології для покращення приживлюваності саджанців. Наголосив лісничим про належну організацію проведення акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках!», із залученням учнівських лісництв, депутатів всіх рівнів, голів сільських рад та інших бажаючих. Леонід Никифорович не залишив поза увагою і організацію роботи лісових розсадників та зобов’язав лісничих підготувати схеми посівів і привести в порядок їх натурне оформлення.
Головний інженер лісгоспу Р.Г.Неруш зробив аналіз виконання сортиментної структури рубок головного користування за 2016 рік та ознайомив з запланованими міроприємствами по підготовці підприємства до роботи в осінньо-зимовий період (2017-2018рр.).
Заступник головного бухгалтера Н.М.Змаженко ознайомила присутніх з результатами аудиту ДП «Фастівський лісгосп» Київським обласним та по м. Київ управлінням лісового та мисливського господарства у 2016 році, для обговорення недоліків.
Технарада пройшла конструктивно, а за її підсумками було прийнято проект рішення і сплановано заходи по всіх питаннях, які розглядалися.

Детальнише www.facebook.com/photo.php