Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. Відпочинок у лісі повинен бути безпечним і затишним!

Світлина від Фастівський лісгосп.

Відпочинок у лісі повинен бути безпечним і затишним!
Відпочивати на природі, особливо в лісі – завжди прекрасно. Можна отримати безліч позитивних емоцій: подихати свіжим, чистим повітрям, помилуватися гарними краєвидами, насолодитися тишею.
Коли настають теплі погожі дні та наближаються вихідні або свята, вже традиційно, відкривається сезон весняних пікніків. Але відпочинок у лісі повинен бути безпечним, зручним та затишним. Для цього лісівники Фастівщини постійно займаються створенням рекреаційних пунктів, адже наявність облаштованих місць відпочинку знижує ризик виникнення пожеж, стихійних сміттєзвалищ, частково сприяє контролюванню масового перебування населення у лісі. В свою чергу люди мають можливість виїхати на активний відпочинок з сім’єю, колективом чи дітьми.
Зазвичай їх розміщують в більш доступних місцях: біля автомобільних доріг та населених пунктів, де зможуть відпочити як місцеві жителі так і подорожуючі.
У кожному лісництві є по декілька рекреаційних пунктів. Мабуть, багатьом відомі такі місця відпочинку як “Журавель” та «Дубки» на автошляху Фастів – Бишів. Тут є можливість посмажити шашлик, посидіти за столиками під відкритим небом, чи в альтанках, є місця для стоянки автомобілів, розведення вогню та місця, відведені для сміття. Для відпочинку із дітьми більше підійдуть мальовничі куточки на території Веприківського та Снітинського лісництв. У Веприківському лісництві можна помилуватися, екзотичними рослинами, побачити різні породи голубів, а дітям побавитися на добре обладнаному ігровому майданчику. Снітинське лісництво може похизуватися колекцією екзотичних птахів, у тому числі й страусами. На території є альтанки, дитячий майданчик, а також торгівельний павільйон “Лісовичок”, де можна випити кави, купити лісову продукцію, сувеніри та товари. На території Фастівського лісництва, в мікрорайоні Казнівка (остання зупинка маршруту «Унава»), знаходиться мальовничий куточок природи, де бажаючі мають змогу замовити «Кришталевий» зал на 50 місць чи альтанку на 20 місць для відзначення різних сімейних, колективних свят та урочистих подій. Гарною природою, водоймою можна помилуватися у рекреаційному пункті “Гайок”, неподалік Дорогинського лісництва.
Йдучи до лісу, намагайтеся відпочивати в облаштованих для цього місцях, дотримуючись правил поведінки у лісі та пам’ятайте, що кожен з вас йде в ліс не останній раз, тому поводьтеся так, аби наступне відвідування було приємним, затишним та безпечним.

Детальніше