Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Іванківський лісгосп”.

У жовтні минулого року Державне агентство лісових ресурсів України  разом з Міністерством лісового господарства Республіки Білорусь , звернулися до Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (далі – ФАО) з проханням надати допомогу у реалізації проекту, спрямованого на попередження та ліквідацію наслідків всихання лісів. У 2017 році місія ФАО перебувала у республіці Білорусь, де вивчала походження та динаміку поширення цього явища.

Для ознайомлення з ситуацією 26 лютого 2018 року до ДП “Іванківський лісгосп” завітали представники ФАО: доктор Широма Сатьяпала – фахівець з всесвітнім досвідом визначення причин та поширення хвороб лісів, Норберт Бінклер – фахівець з лісового господарства регіонального представництва ФАО по Европі та центральній Азії, Едвард Хохбичлер – доцент Віденського Університету природних ресурсів. Делегацію супроводжували представники ДСЛП “Харківлісозахист” – Катерина Давиденко та УкрНДІЛГА – Ольга Зінченко.

Представники ФАО були ознайомлені зі станом лісів, зокрема на Київщині, факторами, які на думку фахівців приводять до враження та як наслідок – всихання деревостанів.

Гостей ознайомили з особливостями ведення лісового господарства у лісгоспі, наочно було продемонстровано масштаби враження лісів, також було зазначено, що проблема набула міжнародного масштабу, тому для комплексного вивчення та пошуку шляхів запобігання “Біологічній пожежі” лісівники активно залучають науковців і фахівців всіх рівнів.

За результатами зустрічі представниками ФАО будуть надані рекомендації щодо стратегії з профілактики та ліквідації наслідків.

На фото зліва направо: директор ДП “Іванківський лісгосп” Олександр Калапац, головний лісничий  ДП “Іванківський лісгосп” Леонід Баришполець, представник ДСЛП “Харківлісозахист” – Катерина Давиденко, фахівець з лісового господарства регіонального представництва ФАО по Европі та центральній Азії – Норберт Бінклер, перший заступник начальника Київського гобасного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства – Руслан Гузенко, доктор Широма Сатьяпала – фахівець з  визначення причин та поширення хвороб лісів, головний лісопатолог ДП “Димерський лісгосп” – Світлана Гайова, представник УкрНДІЛГА – Ольга Зінченко, Едвард Хохбичлер – доцент Віденського Університету природних ресурсів .