Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Іванківський лісгосп”. Новорічні деревця заготовляються на спеціально створених плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.

Новий рік у кожного з нас асоціюється з зеленою лісовою красунею, хвойний аромат якої задає затишку в оселі та святкового настрою.
ДП «Іванківський лісгосп» має можливість напередодні Новорічних та Різдвяних свят забезпечити бажаючих «новорічними ялинками», не завдаючи шкоди лісу. Адже, новорічні деревця заготовляються на спеціально створених плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів.
Ціни на новорічні ялинки є адекватними та доступними для кожного ( в залежності від висоти, ціни варіюються від 90 до 240 грн./шт. за сосну та від 138 до 432 грн./шт. за ялину). А от штрафи за самовільно зрубане деревце є суттєвими – від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85 – 170 грн.), а посадові особи від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (119 – 204 грн), та ще й відшкодування заподіяної шкоди лісу сягає від 453,99 грн. до 2053,71 грн. за кожне зрубане деревце, в залежності від товщини стовбура. Тож, шановні мешканці та гості Іванківського району – будьте свідомими, зробіть правильний вибір!!!
Купуючи новорічне дерево, радимо звертати увагу на наявність пластикової бирки зі штрих-кодом або спеціальної самоклейної стрічки зі штрих кодом, за допомогою якого можна перевірити легальність походження дерева.


Роздрібна торгівля новорічним ялинками в ДП «Іванківський лісгосп» буде здійснюватися на спеціально обладнаному майданчику за адресою: «урочище Березівка».