Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Іванківський лісгосп”. Першачки в гостях у лісників.

Нечипоренко Н.О.

Пр. інженер з лісових культур

ДП «Іванківський лісгосп»

 

У лісівників Білоберезького лісництва побували в гостях учні першого класу Шпилівської ЗОШ. Для першачків та їх вчительки Баранової С.В. цікаву, пізнавальну екскурсію лісництвом провела лісничий Сингаєвська В.М.

Малеча із цікавістю слухала про те, що з маленької насінини, якщо її вчасно посіяти, старанно доглядати протягом всього її росту, поливати, підживлювати –  виростає сіянець (кожна дитина побачила, потримала в руках маленькі сіянці сосни), який згодом лісники пересаджують в ліс, де він і набирає з кожним роком росту, стаючи могутнім деревом.

Валентина Миколаївна розповіла також учням, що потрібно берегти лісові насадження – не вивозити в ліс сміття, не ламати молоді деревця, не пошкоджувати домівки лісових  птахів і звірів, обережно поводитись з вогнем у лісі.

Сподобались учням і декоративні рослини, які також вирощують білоберезькі лісівники. Діти залюбки фотографувалися поміж туй і самшитів.

Дякуємо колективу Шпилівської ЗОШ на чолі з директором Томченко К.В., що через такі пізнавальні заходи допомагають нам в екологічному вихованні підростаючого покоління: прищеплюють знання про ліси, про важливість шанобливого ставлення до природи і до всіх її багатств.