Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Клавдієвський лісгосп”

Ось прийшла осіння пора – і всі ми поспішаємо до лісу, який дарує нам свою красу й прохолоду, щоб подихати свіжим повітрям, влаштувати пікнік та позбирати гриби. Та чи всі ми піклуємося про те, щоб після нашого відвідування у лісах не сталося лиха? Хтось залишає незагашеним вогнище, хтось знічев’я кидає недопалок на лісовій дорозі, хтось байдуже засмічує лісові насадження, або холоднокровно спостерігає, як це роблять інші. Варто пам’ятати, що cуха трава і листя є великою небезпекою в разі необережного поводження з вогнем. Все це може стати причиною пожежі, від якої гине вирощений не одним поколінням ліс.

У цей відповідальний і напружений час працівники лісової охорони ДП “Клавдієвський лісгосп” працюють в особливому режимі. На території лісгоспу встановлено 4 камери, на яких ведеться цілодобове відеоспостереження, перекрито шлагбаумами 132 непланові лісові дороги, влаштовано 635 км мінералізованих смуг та зроблено 802 км догляду за мінералізованими смугами, по всім лісовим дорогам виставлені інформаційні та попереджувальні аншлаги, проведені лекції з населенням на пожежонебепечну тематику.

Отже, під час відвідування лісових насаджень слід пам’ятати наступне, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багать у лісі;
– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів;
– палити, кидати в лісі непогашені сірники (крім місць, обладнаних для цих цілей);
– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу (в тому числі проводити сільськогосподарські пали);
ДП “Клавдієвський лісгосп” звертається до всіх відвідувачів лісу та громадян: не розводьте багать у лісі чи поблизу нього, у випадку пожежі у лісі терміново повідомте у лісгосп, лісництво, пожежникам, до сільради і спробуйте загасити його, організуйте для цього сусідів, односельців.

Телефони:

Рятувальна служба – 101

Лісгосподарський відділ – 26-3-93;

Центральна диспетчерська лісгоспу – 26-2-41

Пам’ятайте, що лісову пожежу легше попередити, ніж загасити!