Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Клавдієвський лісгосп”. Операція “Новорічна ялинка” стартує.

Операція «Новорічна ялинка» стартує

Сьогодні гаряча пора у лісівників ДП «Клавдієвський лісгосп». Перед ними стоїть завдання зберегти хвойні насадження і одночасно забезпечити усіх охочих новорічними деревами.

Для контролю за незаконними вирубуваннями хвойних дерев протягом листопада-січня у лісгоспі буде проводитись операція «Новорічна ялинка». У лісових угіддях та у місцях реалізації хвойних дерев посилено інспектуватимуть спільні групи контролю.

До рейдових бригад входять працівники державної лісової охорони, за участю представників Національної поліції, екологічної інспекції та засобів масової інформації.

Рейдові групи перевірятимуть документи на право придбання та реалізації ялинок, зокрема, товарно-транспортні накладні встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, які видали лісогосподарські підприємства.

Окрім людського ресурсу, для охорони насаджень залучаються і новітні технології, розповідає інженер лісового господарства, т.в.о.інженера охорони та захисту лісу Сікорський Павло Андрійович. У ДП «Клавдієвському лісовому господарстві» є квадрокоптер, пристрій може підійматися на висоту 500 метрів, це дозволяє побачити кілька площ, переміщення людей, зафікфіксувати автомобілі, які заїжджають-виїжджають. Квадрокоптер – це універсальна річ. Адже пристрій допомагає не лише ловити браконьєрів у період передноворічних свят, а й використовується для обстеження санітарного стану певної ділянки, виявлення пожеж тощо.

Заготівля новорічних ялинок у ДП «Клавдієвське лісове господарство» буде проводитися на ділянках, які відведені під рубки догляду за лісом (освітлення, прочищення), коли вирубуються ті дерева, де є велика густота насадження і це не завдає шкоди лісу.

Усі законно зрубані новорічні ялинки (сосни) будуть реалізовуватися із спеціальними бирками із номером і штрих-кодом, прикріпленим до стовбура. Придбати новорічні сосни можна буде у визначених місцях: садиби Дібровського, Здвижівського, Клавдієвського, Луб’янського, Шибенського лісництв.

Повідомляємо, що незаконна рубка одного дерева тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( 85-170 грн.). Окрім штрафу, порушнику доведеться відшкодувати збиток, заподіяний у результаті вчинення незаконної рубки.

Тому перш, ніж зрубати дерево слід добре подумати, а чи не краще ялинку придбати законним методом – на спеціально виділених місцях.

Давайте збережемо наше довкілля, красу наших лісів, подбаємо про чисте повітря і покращення екологічного становища. І нехай ніщо не зіпсує Вам святкового настрою!!!

Адміністрація ДП «Клавдієвський лісгосп»
04577-26-393 лісогосподарський відділ.

Детальніше www.facebook.com/photo.php