Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Поліський лісгосп”. Проблема всихання соснових насаджень турбує науковців та лісівників.

Нещодавно науковими співробітниками Поліського філіалу УкрНДІЛГА та працівниками ДП « Поліський лісгосп» було проведено повторне обстеження лісових насаджень.

Світлина від Поліське Лісове Господарство.

На жаль, під час цього обстеження науковці констатували, що всихання в лісових масивах лісгоспу і далі прогресує. Пагони річного приросту сосни звичайної пошкоджені малим сосновим лубоїдом в якості додаткового живлення імаго, що пошкоджує ураженість дерев шкідниками та трахеомікозами. Гілки верхньої частини крони сосни, що пошкоджені верхівковим короїдом в якості додаткового живлення.

Світлина від Поліське Лісове Господарство.

Опад гілок показує зараження дерев сосни короїдом верхівковим та небезпечними грибами. Науковці наголосили, що нині можна впевнено сказати, що численність верхівкового короїда збільшуватиметься, а з ним і обсяги загиблих сосняків аж до кінця осені і найбільш інтенсивно патологічний відпад проявиться у вересні – жовтні.

Світлина від Поліське Лісове Господарство.
Дана проблема характерна не тільки для ДП « Поліський лісгосп» , а є нагальною і для більшості лісгоспів поліської лісо рослинної зони тому потребує системного моніторингу і подальшого вивчення із залученням фахівців спеціалізованих наукових установ.

Детальныше https://www.facebook.com/photo.php?fbid=264233257531784&set=pcb.264233494198427&type=3&theater