Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп” ЩОБ ВИ, СИНИ, НІКОЛИ НЕ ЗНАЛИ ВІЙНИ…

ЩОБ ВИ, СИНИ, НІКОЛИ НЕ ЗНАЛИ ВІЙНИ…

Вони ще зовсім молоді, і для своїх найрідніших батька і матері вони й досі залишаються дітьми, хоча вже й самі мають дітей. Але тоді, у 2014 році, коли було кинуто клич стати на захист своєї Батьківщини, вони залишили усе: улюблену роботу, родину, тепле сімейне гніздечко із недавно народженими синами і відправилися туди, в зону АТО. На запитання: «Чому так зробили?» почулося: «Так було треба…» Так вийшло, що саме їм 30-35 річним, довелося зодягнути військову форму і стати на двобій із ненависним агресором. Серед них було десятеро працівників Тетерівського держлісгоспу.

Вадим Кучерук, стропальник нижнього складу підприємства, потрапив у першу хвилю мобілізації, так само як і його товариши по роботі Олег Гончаренко, оператор корувального верстата Володимир Мілявський, стропальник Іван Пацюк опинився у зоні АТО під час шостої хвилі мобілізації. Амбросіївка, Старогнатівка, Троїцьке, Волноваха, Дебальцево… Навряд чи зітруться з їх пам’яті назви цих населених пунктів, де дислокувалися їх військові частини, як їх позиції нещадним вогнем поливали «Гради», як кожного дня ризикували своїм життям там, на лінії вогню, і як хотілося, щоб всі ці жахіття скоріше закінчилися…

– Наше головне завдання сьогодні – підтримати своїх працівників, які брали участь в АТО, і морально, і матеріально, – зазначив у розмові з нами директор Тетерівського держлісгоспу Дмитро Гоцуляк. – Практично у кожній із родин побували представники профкому, поцікавилися проблемами, допомогли вирішити їх. З нагоди Дня незалежності, Дня працівників лісу учасників АТО було відзначено матеріальними винагородами, а з нагоди Дня захисників України їх представлено для відзначення Київським обласним та по м Києву управлінням лісового господарства.

У трьох із учасників АТО, про яких ми розповіли коротко сьогодні, підростають сини. Впевнені: пройдуть роки, і коли вони стануть дорослими, батьки обов’язково розкажуть їм про те пекло, у якому довелося побувати, випробування, які випали на їх долю, а насамкінець скажуть своє, найзаповітніше: «Щоб ви, сини, ніколи не знали, що таке «війна…»
Нехай ця заповітна мрія усіх батьків, матерів неодмінно збувається! Зі святом вас, захисники Вітчизни!

Адміністрація ДП «Тетерівський лісгосп»