Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп” Син продовжує справу батька

Син продовжує справу батька

Перед ним, випускником – золотим медалістом, були відкриті двері усіх вузів, але він обрав професію, про яку мріяв ще із шкільної парти.

Напевне, немає особливої потреби запитувати у начальника відділу лісового господарства Тетерівського держлісгоспу Сергія Федоренка, чому він пов’язав своє життя із зеленим другом: його батько, Олександр Васильович, 45 років працює у лісовій галузі, нині очолює Кухарське лісництво, зумів передати синові у спадок найдорожче, що мав у душі, – любов до рідної природи… А потім, коли Федоренко-молодший, закінчивши Національний аграрний університет у 2005 р., а через рік – магістратуру при ньому, прийшов працювати у колектив, очолюваний батьком, той залюбки ділився з сином тонкощами своєї професії, був і понині по суті залишається його наставником у трудовій діяльності.

Як підтверджує життя, син виявився здібним учнем. Пропрацювавши помічником лісничого у Кухарському лісництві, Федоренко-молодший обійняв посаду інженера лісового господарства, провідного інженера, а з лютого поточного року трудиться на посаді начальника відділу лісового господарства одного із найпотужніших підприємств лісової галузі України.

«Де б не працював Сергій Федоренко, яку б справу йому не довірили на підприємстві, завжди виконує її якнайкраще», – так відгукуються про молодого, здібного і працелюбного фахівця у Тетерівському держлісгоспі. На даний час він приділяє велику увагу впровадженню у лісовому господарстві інформаційної системи (ГІС), яка дає змогу вирішувати прикладні завдання на основі електронних карт, а також застосуванню GPS технології під час зйомки лісових ділянок, бере активну участь у створенні та впровадженні нової системи реагування при виникненні пожеж, в тому числі в розробці електронної карти підприємства, на якій відображена вся інфраструктура із наявною мережею доріг та елементами протипожежного облаштування.

За особистий внесок у розвиток та підвищення ефективності лісогосподарського виробництва С.О.Федоренко нагороджений Подякою Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства.

У тому, що син став таким успішним фахівцем у лісовій галузі і одним із кращих спеціалістів Тетерівського держлісгоспу є і його, батькова заслуга…

Як нам стало відомо, у Тетерівському держлісгоспі працює багато молодих спеціалістів, які продовжують справу батьків. Це, зокрема, головний інженер підприємства Андрій Зубок, батько якого Володимир Зубок трудиться лісничим Кодрянського лісництва, Іван Гресько обіймає посаду помічника лісничого Пісківського лісництва, а його батько Сергій Гресько очолює Мигалківське лісництво, у помічника лісничого Тетерівського лісництва Олександра Греська син Андрій трудиться на нижньому складі, у Блідчанському лісництві майстром лісу працює Василь Коваленко, а син Володимир – помічником лісничого Блідчанського лісництва. Трудовій діяльності у лісовій галузі присвятили своє життя Роман (батько) і Віталій (син) Яременки, працюючи старшими майстрами лісу в Поташнянському лісництві, у інженера лісового господарства Анатолія Ліщука син Олександр теж пішов стежкою батька, нині обіймає таку ж посаду, як і він.

Ми щиро вітаємо династії працелюбів, усіх, хто причетний до великої справи – вирощування і примноження лісових багатств, рідного краю, із наступаючим професійним святом. Удачі вам, добра і процвітання!

Адміністрація лісгоспу