Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Вищедубечанський лісгосп”. Осінь-пора вражаю.

ОСІНЬ – ПОРА ВРОЖАЮ

У лісовому господарстві серед основних завдань лісокультурного виробництва є пора збирати насіння. Заготівля якісного лісового насіння – запорука здорового та міцного лісу. Це питання особливо актуальне восени, коли працівники лісового господарства проводять планові заготівлі високоякісного насіння.
Для забезпечення розсадників посівним матеріалом на весну 2018 року та створення молодих лісових насаджень в ДП «Вищедубечанський лісгосп» триває заготівля лісового насіння, яка розпочалася ще наприкінці літа. Процес збирання насіння деяких порід не зовсім легкий, як здається на перший погляд.

Не залишились осторонь цього процесу і школярі 8 класу Жукинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які долучились до збору жолудя дуба червоного у лісових масивах Деснянського лісництва ДП «Вищедубечанський лісгосп», при цьому зібравши 100 кг жолудя, в цілому це небагато, але для юних помічників це великий успіх.

Так, незважаючи на неврожайний рік, підприємством уже заготовлено 3,5 тон жолудя, який навесні буде висіяно в лісовий розсадник лісгоспу, а в подальшому використано при відновленні лісу.

Лісівники ДП “Вищедубечанський лісгосп” вдячні юним помічникам за допомогу під час збирання насіння.

Прес-служба ДП «Вищедубечанського лісгоспу»

Детальніше www.facebook.com/photo.php