Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Щороку, навесні за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України проходить Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».
Мета Акції – поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та участь школярів у створенні нових лісів, надання можливості учнівській молоді та представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення тощо.
В рамках Акції, та з нагоди відзначення Міжнародного дня лісів для учнів 7 і 9 класів Варівської ЗОШ І-ІІ ступенів Іванківського району, під керівництвом їх класних керівників Адаменко С.В. та Селегей Т.І., ДП «Іванківський лісгосп» була організована екскурсія до лісу.
На початку екскурсії учні відвідали лісокультурну площу, де проводилось садіння лісу. Лісник обходу №3 Розважівського лісництва ДП «Іванківський лісгосп» Дайнека М.В. детально розповів і показав як створюються молоді насадження. Кожен бажаючий мав змогу долучитися і спробувати свої сили в такій благородній і потрібній справі, як садіння лісу.

Лісничий Розважівського лісництва ДП «Іванківський лісгосп» Майстренко С.М. розповів учням про головний інструмент, яким користуються при садінні – меч Колесова. І хоча його було винайдено ще в 1883 році, він і досі є надійним інструментом при створенні нових насаджень.
Опісля лісничий організував дітям та їх класним керівникам пізнавально-ознайомчу прогулянку лісом.

Лісівники з учнями Варівської школи та їх наставниками

Пр. інженер з лісових культур
ДП «Іванківський лісгосп, Нечипоренко Н.О.