Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Енергозбереження в столичній області

Активну участь щодо реалізації програми енергозбереження в столичній області беруть підприємства Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства. В інтерв’ю Людмили Придибайло з першим заступником згаданого відомства Русланом Гузенком відкриваються деталі цього питання:

– Перш за все лісогосподарські підприємства Київського ОУЛМГ забезпечують дровами паливними населення та його соціальні сфери, а також підприємства, які переробляють їх на пілети – розвиваючи енергозберігаючі технології

– Руслан Володимирович,скільки на сьогоднішній день метрів кубічних реалізовано дров паливних і скільки з них населенню?

– Станом на сьогодні реалізовано близько 200 тис.м3 з них близько 70 тис.м3 населенню.

– Яка вартість дров?

– В зв’язку з зростанням попиту на дрова, роздрібні ціни для підприємств, зважаючи на загальні підстави, зросли. Але в нас діє розпорядження Голови Київської обласної державної адміністрації про те, що відпуск населенню дров не може перевищувати рентабельність більше 5%. Для прикладу я можу назвати ціни південних регіонів, де для організацій відпускають дубові дрова по 264 грн. за м3, а для населення 198 грн.

– Які необхідно мати документи для виписки дров паливних у лісогосподарських підприємствах?

– Для того щоб людина могла виписати дрова, то їй потрібно мати довідку з місця проживання, з органів місцевого самоврядування (сільська рада, міська рада) про те, що вона дійсно користується пічним опаленням і потребує забезпечення дровами паливними.

– Чи є у Ваших підприємств черги за дровами?

– Так як 2/3 наших лісів це хвойні ліси, то виникають ситуації, що людина отримує не те, щоб хотіла, адже листяні дрова для опалення кращі, але ми не можемо дати більше ніж нам дає природа. Хвойні і вільхові дрова паливні є завжди, а листяних, нажаль, обмежена кількість.

Прес-служба КОУЛМГ спільно з Людмилою Придибайло