Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Хай Ваша ялинка радує вас протягом всіх новорічних свят

Новий рік неможливо уявити без головного символу свята – ялинки. Чарівна лісова красуня наповнює дім ароматом хвої, радісними сподіваннями, казковою атмосферою. До вибору новорічної красуні потрібно підійти з усією відповідальністю. Секретами як правильно вибрати ялину і як за нею доглядати, щоб вона радувала нас як найдовше, поділилися з нами, спеціалісти своєї справи, головні лісничі лісогосподарських підприємств Київщини.

Отже, вибираємо новорічну красуню. Для того щоб переконатися в тому, що ялинка має легальне походження, на ній має бути бирка і рівний зріз стовбура, тобто, тоді зрозуміло, що ялина була спиляна, а не зрубана. Доторкніться до зрізу: якщо палець прилипає, то ялина свіжо-спиляна і буде стояти довго. Коли ви гнете гілку і вона не ламається, то дерево свіже. На морозі ялина повинна мати запах хвої. Придивіться до бруньок: вони мають бути грубими і твердими, а також гарно триматися на гілці. І ще одна порада: вибирайте ялинку з грубим стовбуром – вона довше стоятиме.

Перш, аніж з двору внести ялину в тепле приміщення, потрібно дати їй звикнути до тепла, тобто поставте її там, де тепліше аніж на дворі, але прохолодніше аніж в будинку (балкон, гараж…) щоб та від перепаду температур не осипалася перед самим святом. Ставити красуню потрібно в пісок зі спеціальним розчином (на 1 л. відстояної води 3 ст. ложки цукру і 1 таблетка аспірину). Розчин налийте в пісок і поставте туди дерево. Ще обріжте нижні гілки, бо вони забирають вологу і поживні речовини, які так потрібні зрізаному дереву. Щодня поливайте пісок, він має бути постійно вологим.

Хай ваша ялинка радує вас протягом всіх новорічних свят.

Прес-служба КОУЛМГ