Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на Сумщині.

Протягом 26-28 вересня 2018 року на Сумщині відбувся ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв.

Участь у заході вихованці Дорогинського учнівського лісництва забезпечили, виборовши гран-прі на І обласному зльоті учнівських лісництв Київщини.

Колектив юних лісівників, якім опікуються ДП «Фастівське лісове господарство» та Фастівський районний еколого-етнографічний центр делегував на Зліт учнів Дорогинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів: Максименко Емілію, Міщеню Даніїла, Баранівську Катерину із керівниками –наставниками Стукал Н.І. та Петльовою Л.Г.

Робота на зльоті розпочалась облаштуванням виставки-презентації досягнень учнівських лісництв, яка проходила у конгрес-центрі СумДУ. У цій номінації наші вихованці посіли третє місце. Цікаве і хвилююче відкриття зльоту проходило Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва.

Найвідповідальнішим  етапом зльоту, беззаперечно, була презентація досвіду роботи учнівського лісництва, з якою наші вихованці блискуче впорались. При оцінюванні презентацій враховувалися впровадження інноваційних технологій у практику вирощування лісових культур, впровадження результатів дослідів у практику лісового господарства, дієвість профорієнтаційної роботи, якість оформлення та оригінальність презентацій. Завершився перший день культурно-розважальною програмою «У колі друзів». Юні лісівники із різних регіонів мали змогу познайомитись один з одним, розважитись, взяти участь у конкурсах, іграх.

На другий день у стінах Сумського національного аграрного університету відбувся відкритий захисту науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства; практичні заняття, майстер-класи з інноваційних технологій лісорозведення та лісовідновлення; засідання творчих груп педагогів з питань удосконалення діяльності учнівських лісництв; конкурсно-пізнавальних та екскурсійних заходів.

Науково-дослідницьку роботу «Аналіз стану лісової підстилки у різних за складом дубових насаджень» від нашої команди захищала Максименко Емілія. Високий рівень актуальності роботи, її наукової новизни та підготовки нашої вихованки були належним чином оцінені,- Емілія посіла ІІ місце.

У рамках програми зльоту проведено екскурсію Сумським міським центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, після якої в ознаменування ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, його юні учасники з 22-х обласних делегацій висадили пам’ятну алею хвойних рослин (22 туї).  Під час квесту «Я розкажу тобі про Суми» юні лісівники Дорогинського учнівського лісництва виявили гарну спортивну підготовку і кмітливість, першими виконавши запропоновані завдання.  Урочисте закриття зльоту, яке проходило у Сумській обласній філармонії підвело загальний підсумок всім видам змагань. Гран-прі отримала команда учнівського лісництва із Чернігівської області, а команда юних лісівників Київської області посіла ІІІ місце.

Стукал Н.І., керівник Дорогинського учнівського лісництва.