Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Карантин не завадив лісгоспам Київщини достроково завершити лісокультурну кампанію – 2020: створено близько 1800 га лісових культур та висаджено понад 12 млн сіянців

Державні лісогосподарські підприємства Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства достроково виконали річний план із садіння лісу. З початку року було створено 1749 га лісових культур, при запланованих 1545 га. Основними лісоутворюючими породами стали сосна звичайна та дуб звичайний.
Кожен восьмий гектар висадженого лісу Київщини – на рахунку лісівників ДП «Тетерівський лісгосп». Тут було створено 220 га лісових культур та висаджено близько 1,5 млн. сіянців – найбільше серед лісогосподарських підприємств управління.
Одночасно з садінням лісу, лісовими господарствами також, проводилось доповнення на раніше створених ділянках лісових культур, всього – на площі 2538 га.
Нагадаємо, що цьогоріч весняна лісокультурна кампанія розпочалась доволі рано. Через аномально теплу зиму ряд лісгоспів розпочав лісокультурні роботи ще в лютому місяці. Всі ділянки лісу, на яких пройшли лісозаготівельні роботи – заліснені та наразі, на територіях лісових господарств Київщини відсутні вільні площі для створення лісових культур.
Вирощування посадкового матеріалу здіснюється у власних лісових розсадниках, яких на державних лісгосподарських підприємствах Київщини – 139: 42 постійних лісових розсадниках загальною площею 110 га. та 66 тимчасових, загальною площею 29 га. Посів у розсадниках вже здійснено на площі понад 8 га., при цьому погодні умови дозволяють продовжувати роботу з висівання насіння у розсадниках, тому – робота триває.