Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Колегія при Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства

Нещодавно у Київському обласному та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління) під головуванням начальника Управління Олексія Бойка, першого заступника начальника Управління Руслана Гузенка, заступника начальника Управління Тараса Васьківа, заступника начальника Управління – завідувача сектором мисливського господарства Василя Гриня та за участі керівників підпорядкованих Управлінню підприємств відбулася колегія.

Серед запрошених був присутній Іван Шеремет – начальник управління мисливського господарства та полювання Державного агентства лісових ресурсів України.

На колегії були обговорені підсумки роботи за 9 місяців2017 року, стан та організація виконання лісоохоронних заходів у лісогосподарських підприємств, що входять до сфери впливу Управління.
На початку засідання було зазначено, що за 9 місяців 2017 року державними лісогосподарськими підприємствами Київщини, проведено лісовідновлення 3393 га, при плані 3000 га, посів і посадка лісу проведені на площі 2917,0 га, заходи із формування молодняків на площі 2194,0 га.

Під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено 645,9 тис.куб.м ліквідної деревини.
Лісогосподарськими підприємствами в повному обсязі виконано заплановані профілактичні та попереджувальні протипожежні заходи.

З метою запобігання виникненню лісовим пожежам у лісах влаштовано 6330 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 13379 км. У лісових масивах вздовж доріг загального користування та у місцях відпочинку населення виставлено 1188 одиниць аншлагів, біг-бордів, панно, плакатів протипожежної тематики. У ЗМІ розміщено 439 виступів і звернень на протипожежну тематику, проведено 732 рейди щодо дотримання вимог пожежної безпеки в лісах. До адміністративної відповідальності притягнуто237порушників.

З початку 2017 року державною лісовою охороною виявлено 86 випадки незаконних рубок, відшкодовано 240,7тис. грн. До правоохоронних органів передано матеріали по 32 випадках незаконних рубок.

Мисливське господарство на території Київської області ведуть 69 користувачів мисливських угідь, із них 1 державне підприємство Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, 18 господарств Київського обласного МРВО УТМР, та 51 користувач іншої форми власності. Загальна площа мисливських угідь Київської області складає 1952 тис. га. Площа державного мисливського резерву орієнтовно складає 344 тис. га (К.-Святошинський, Бородянський, Фастівський, Бориспільський, Таращанський, Броварський, Рокитнянський райони).

Станом за три квартали 2017 року мисливствознавцями державних підприємств Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства складено 139 протоколів на порушників правил полювання. З кращої сторони слід відзначити ДП «Білоцерківський лісгосп» – Штика А. К. – 23 протоколів, Лисак М. Ф. – 22 протоколів, ДП «Київський лісгосп» Коновальчук В. В. – 15 протоколів.

У 2017 році державними лісогосподарськими підприємствами області заплановано відремонтувати і реконструювати 47 км земляного полотна та дорожнього одягу на 5,5 км лісових автомобільних доріг.
Службами охорони праці підпорядкованих лісогосподарських підприємств в 2017 році були обстежені 335 структурні підрозділи, проведено 165 засідань оперативного адміністративно – громадського контролю ІІІ рівня.

Станом на 1 жовтня 2017 року підпорядковані підприємства Управління простроченої заборгованості перед бюджетом не мають.

Протягом ІІІ кварталу до підприємств та Управління надійшло 1264 звернення громадян, з яких 1230 – вирішено позитивно. На 16 звернень надано роз’яснення.

У підсумку засідання колегії, враховуючи стан охорони лісів від незаконних рубок, було вирішено забезпечити ефективне проведення ревізій лісового фонду, посилення оперативної роботи відомчих рейдових бригад з охорони лісів від лісопорушень, провести службові розслідування обставин скоєння незаконних рубок.

провідний спеціаліст відділу лісового господарства
Київського обласного та по м. Києву управління
лісового та мисливського господарства

Людмила Шрамкова