Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Коментар т.в.о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич щодо обшуків лісогосподарських підприємств прокуратурою та СБУ

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич прокоментувала обшуки лісогосподарських підприємств прокуратурою та СБУ.

«Гаряча пора почалася для «чорних лісорубів». Ми почали викривати корупцію, яка роками не давала можливості припинити незаконну вирубку лісу та зловживання в лісовій галузі. Як було обіцяно, на днях відбуваються масштабні перевірки лісових господарств у різних регіонах України. Ці заходи покликані звести нанівець потуги ділків, що промишляють незаконною вирубкою лісів», – наголосила Христина Юшкевич.

Т.в.о. Голови Держлісагентства також висловила вдячність правоохоронним органам, прокуратурі та СБУ за посилення співпраці та зазначила, що сприятиме і допомагатиме їм у цій нелегкій боротьбі.

За її словами, уже до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 300 працівників лісової охорони та звільнено – 50. За покривання незаконної рубки звільнено 5 керівників держпідприємств у Волинській, Черкаській та Миколаївській областях. Зараз цими особами займаються правоохоронці.

«До решти хочу донести свою чітку позицію: невідворотна боротьба з «чорними лісорубами», корупцією і повна відповідальність для посадових осіб, які цьому сприяють. Очищення неминуче. Ми повністю реформуємо лісове господарство», – підкреслила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства