Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Конференція за участю шкільних лісництв

31 жовтня у Національному університет біоресурсів і природокористування України (далі – Університет) за ініціативи Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління) та за участі навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації, комунальним закладом Київської обласної ради “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини” було проведено конференцію на тему “УЧНІВСЬКІ ЛІСНИЦТВА – ЕФЕКТИВНА ФОРМА ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНОЇ ОСВІТИ, ТРУДОВОГО ВИХОВАННЯ ТА ДОПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ”.

Це було справжнє свято інтелекту та наснаги, демонстрація досягнень та успіхів нового покоління лісівників, обмін досвідом та обговорення перспектив розвитку руху шкільних лісництв.

На цьому заході вперше разом зустрілися представники дванадцяти шкільних лісництв, які функціонують на базі державних лісогосподарських підприємств Київщини, науковці і освітяни, студенти і працівники вищих навчальних закладів.

Відкрила конференцію Тамара Нестерук, директор Комунального закладу Київської обласної ради “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини”.

З привітальним словом виступив Станіслав Ніколаєнко – ректор Університету, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор. Станіслав Миколайович привітав учасників конференції, розповів про напрямки діяльності, потенціал та можливості Університету, зазначив, що лісівнича справа – це благородна, справжня справа. Закликав вихованців бути справжніми патріотами, вчитися та працювати в України на благо України та її народу. Побажав успіхів у навчанні, бути наполегливими та не боятися труднощів на шляху до знань!

У своєму виступі перший заступник начальника Управління Руслан Гузенко наголосив на важливості профорієнтаційної роботи серед молоді, на тому, що лісова галузь потребує молодих, сучасних, кваліфікованих спеціалістів, які виведуть лісове господарство на якісно новий рівень.

Також учасників конференції привітав Петро Лакида, – директор навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Лісівничої академії наук, академік Міжнародної академії інформатизації, заслужений діяч науки і техніки України. Петро Лакида зробив презентацію інституту, познайомивши школярів з історією навчального закладу, умовами навчання та побуту, перспективами культурного розвитку особистості та дозвілля в стінах нашого університету. Директор розповів про спеціальності, які готує ННІ, відзначив особливості навчального процесу, представив видатних вчених інституту та запросив старшокласників на навчання до НУБіП України. Під час доповіді Петро Лакида згадав про сучасну базу для практичного навчання студентів в Боярській лісовій дослідній станції, яка настільки зацікавила учасників конференції, що одразу було прийнято рішення щодо проведення тут обласного зльоту юних лісівників Київської області вже навесні наступного року.
Зі словами вітання до школярів звернувся також завідувач кафедри дендрології та лісової селекції доц. Юрій Марчук, який тривалий час працював в керівництві лісової галузі України і розвивав шкільні лісництва всієї країни. Він закликав юних лісівників постійно навчатися і самовдосконалюватися.

Своїм досвідом ділилась досвідчений керівник Дорогинського учнівського лісництва Фастівського району Стукал Ніна Іванівна.

Доповіді робили вихованці Дорогинського, Пилиповицького, Ніжиловицького та учнівського лісництва “Паросток”: Коцюк Альона, Левченко Владислав, Узакова Анастасія, Бикоріз Яна.
На прикінці конференції діти та їх керівники відвідали музей та ботанічний сад Університету.
І ніяка негода не змогла зіпсувати нам настрій!

Детальніше www.facebook.com/photo.php
nubip.edu.ua/node/38420

Провідний спеціаліст відділу лісового господарства
Київського обласного та по м. Києву
управління лісового та мисливського господарства
Людмила Шрамкова