Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Ліс кожен розуміє по – різному.

В наш складний час, люди прагнуть на вихідні виїхати за місто, в ліс на природу. Багато жителів столиці бажають провести свій відпочинок на берегах могутнього Дніпра, у мальовничих куточках, що знаходяться поблизу лісових масивів Бориспільського лісгоспу.

Ліс кожен розуміє по – різному. Для одних – це чудове місце відпочинку, а для інших (працівників лісового господарства) – це важка і кропітлива праця. Праця лісовода починається від створення лісових культур і продовжується протягом багатьох років, до того часу поки посаджений ліс виросте.

Створення лісових культур розпочинається з висаджування сіянців, саджанців, живців дерев і чагарників чи висіванням їхнього насіння. І повинен пройти не один рік поки висаджені молоді деревця виростуть і стануть такими насадженнями до яких люди звикли приходити на відпочинок.

Коли гуляєш по лісовій галявині – придивись можливо ти йдеш не по траві, а по лісових саджанцях посаджених турботливою рукою лісівника! Молоді насадження дуже тендітні їх необхідно оберігати, турботливо доглядати. Задумайся, що для заліснення цієї ділянки був потрачений не один день.

Працівниками Бориспільського лісгоспу в 2014 році було висаджено 67 га та проведено доповнення на площі 66 га лісу. В 2015 році заплановано 62 га посадки лісових культур та 60 га доповнення.

З 2 березня почалась лісокультурна кампанія, на даний час вже висаджено 15 га лісових культур та доповнено 12 га.

Але, необережно кинутий недопалок, не загашене багаття призводить до того, що праця багатьох років іде насмарку. І тоді в результаті пожежі горить лісова підстилка, горять дерева і необхідно дуже багато часу, щоб лісівник зміг відновити – те, що було, щоб знову зазеленіли дерева, щоб до нового лісу вернулось життя: защебетали птахи на розлогих гіллях дуба, повернулись тварини, яких вигнала стихія з їх “домівки”. Саме від Вас залежить, що ми залишимо нашим майбутнім поколінням на згадку про наше життя. Чи залишимо ми їм зелені ліси, щоб прийдешні покоління могли також як і ми зараз з вами прийти на відпочинок до лісу, чи ні? Відповідь на це запитання маєте дати тільки Ви і це буде Ваше рішення. Якщо ви вирішите на користь лісу ,то будь-ласка поводьтеся обережно з вогнем, не залишайте після себе не загашеного багаття, не кидайте в лісі та по дорозі до лісу побутові рештки, прибирайте сміття після гарного “застілля” проведеного в мальовничій місцинці.

ДП «Бориспільський лісгосп»