Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Лісівники Ставищенщини подають приклад та закликають посадити своє дерево і тим самим зробити внесок у загальнодержавну справу

Генеральна асамблея ООН ухвалила рішення, що Міжнародний день лісів буде відзначатися у всіх країнах світу 21 березня. Вперше це свято прозвучало, як офіційне покликання до захисту лісів у 1971 році.
Ставищенське лісництво ДП «Білоцерківський лісгосп» цьому святу приділяє велику увагу, щорічно влаштовуючи різноманітні виставки, акції, конкурси з метою залучення населення, місцевої влади до лісорозведення та лісовідновлення, інформування соціуму про необхідність охорони зелених масивів», – так розпочав свою промову лісничий Ставищенського лісництва на заході, що проводився у Ставищенському парку відпочинку та був присвячений Всесвітньому дню лісу.
На свято також завітав директор ДП «Білоцерківський лісгосп» Анатолій Вітряк, який привітав усіх зі святом, розповів про роботу підприємства, а саме про заходи з охорони і захисту лісу, спрямовані на лісовідновлення, збереження лісів від пожеж, незаконних рубок, пошкодження, ослаблення та інших шкідливих впливів. Закликав не руйнувати таблички, бігборди, шлагбауми і квартальні стовпи, перебуваючи у лісі, цінувати і поважати працю лісівників. Не шкодити лісу – і ліс служитиме джерелом здоров’я і гарного настрою ще не одному поколінню довгі роки.

Вітали жителів селища зі святом і перші особи району: голова Ставищенської РДА Олександр Тертичний, голова селища Володимир Кошинський. Виступили перед громадою і члени шкільного лісництва.

Далі було найцікавіше: всі присутні долучились до висадки екзотичних дерев. Дерева придбані Ставищенським лісництвом ДП «Білоцерківський лісгосп» та Ставищенською селищною радою. Тож відтепер милувати око ставищан будуть платани, форзиції, ялівці козацькі, спіреї білі та розові, туї колоновидні, ведмежі горіхи, горобини привиті, буки, горіхи чорні, берези, ялини та ін.
Директор Ставищенського районного краєзнавчого музею Олена Берідзе запросила жителів селища до музею відвідати виставку-конкурс дитячих малюнків на тему «Краса Ставищенських лісів». У конкурсі взяли участь вихованці Ставищенського НВК №2 учні 1-х, 2-х, 3-х класів. Дитячі малюнки зарядили всіх позитивом. Роботи маленьких школяриків відтворювали красу лісу та закликали до його збереження.

Малюнки оцінювали члени журі до якого ввійшли: директор ДП «Білоцерківський лісгосп» – А.Вітряк, лісничий Ставищенського лісництва – В.Курко, голова Ставищенської РДА – О.Тертичний, керуючий справами Ставищенської районної ради – Р.Бандура, голова Ставищенської селищної ради – В.Кошинський, начальник відділу культури, молоді та спорту Ставищенської РДА – Н.Лук»янець. Для переможців конкурсу від Анатолія Вітряка та Володимира Курка були передані подарунки.
Гості, члени журі оглянули зал природи, який створений за сприяння директора ДП «Білоцерківський лісгосп» А.Вітряка та лісничого Ставищенського лісництва В.Курко. Всі були в захваті від нових експонатів.
Лісівники Ставищенщини вже вкотре подають приклад жителям Ставищенського району, закликаючи посадити своє дерево і тим самим зробити внесок у загальнодержавну справу.

Директор Ставищенського районного краєзнавчого музею Олена Берідзе