Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Ліси Київщини – в надійних руках!!!

10-11 травня відбувся ІІ обласний зліт учнівських лісництв Київщини, організаторами якого є: департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, КП КОР “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини”, Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Київська обласна організація товариства лісівників України.

Спонсором зльоту виступила Київська обласна організація товариства лісівників України.

Метою обласного зльоту учнівських лісництв є залучення учнівської молоді Київщини до природоохоронної та дослідно-експериментальної роботи в галузі лісового господарства, підвищення ефективності та якості роботи учнівських лісництв області, а підсумком по завершенні є в першу чергу результат налагодженої співпраці між лісівниками та освітянами в напрямку лісівничо-просвітницької діяльності.

Учасниками ІІ обласного зльоту були команди 12 учнівських лісництв Київщини, з 16 діючих. Незалежно від того, які місця зайняті командами, всі учні активно, з повною віддачею приймали участь і кожному з них ми маємо дякувати за те, що у вільний від навчання час присвячують себе корисній, життєво важливій справі та є свідомим підростаючим поколінням!

Урочисто зліт відкрили перший заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства РУСЛАН ГУЗЕНКО та директор КЗ КОР “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини” ТАМАРА НЕСТЕРУК.
З вітальним виступом завітала на зліт команда екологічної просвіти “вітаміни” КЗ КОР “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини”.

Перший день зльоту проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді під гаслом “Діброва fest”. Протягом дня вихованці лісництв:

📶 здійснили еко-подорож Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді;
📶 відвідали музей хліба;
📶 творчо та креативно презентували діяльність своїх лісництв – оформленням і представленням виставкових робіт та презентаційними доповідями за темою “Думай глобально – дій локально”
📶 побували на екскурсії “Вечірній Київ”.

Другий день зльоту пройшов на базі Національного університету біоресурсів та природокористування України. Тема дня “Forest-лабораторія”.

На початку роботи, з вітальним вступним словом до учасників зльоту звернувся директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України Лакида Петро Іванович.

Протягом дня вихованці лісництв:

📶 захищали науково-дослідницькі роботи у галузі лісового господарства.

📶 відвідали кафедру ботаніки, дендрології та лісової селекції, де завідувач кафедри Марчук Юрій Миколайович та доценти кафедри Шевчук Марія і Маєвський Костянтин ознайомили юних лісівників з роботою кафедри.

📶 Разом із студентами магістрами та завідувачем кафедри таксації лісу та лісового менеджементу Білоусом Андрієм Михайловичем пройшлися стежками захоплюючого Forest-квесту “Дотик природи” на території Ботанічного саду НУБіП.

📶 підбивали підсумки, отримували нагороди, дипломи та подарунки, обмінювалися телефонами та ділилися враженнями.

В ході другого дня на базі кафедри таксації лісу та лісового менеджменту консультант з питань еколого-просвітницької роботи представництва FSC в Україні Андрій Хрутьба для керівників учнівських лісництв та представників лісогосподарських підприємств провів методичний семінар з питань використання FSC-уроків.

На завершення, з напутнім словом та щирими побажаннями звернулися до учасників та урочисто вручили нагороди і подарунки: перший заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Голова Київської обласної організації товариства лісівників України РУСЛАН ГУЗЕНКО та заступник директора КЗ КОР “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини” ЛЮДМИЛА ШЕВЧЕНКО.

Спільне фото на сходинках університету та щирі посмішки всіх учасників та організаторів – достойне завершення такого важливого лісівничо-просвітницького заходу! І, до зустрічі в наступному році!

 

Прес-служба
Київського обласного та по м. Києву
управління лісового та мисливського
господарства