Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

“Майбутне лісу у твоїх руках” 2017

“Майбутне лісу у твоїх руках” 2017

Щороку 21 березня весь світ відзначає Міжнародний день лісів. Міжнародний день лісів або Всесвітній день захисту лісів засновано 1971 року. Ініціатором його запровадження виступила Європейська конфедерація сільського господарства на XXIII Генеральній Асамблеї в 1971 році. Цю ідею підтримала Всесвітня Продовольча і сільськогосподарська організація при ООН (ФАО). 2012 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № 67/200 від 21 грудня 2012 року затвердила щорічно відзначати Міжнародний день лісів (International Day of Forests) 21 березня
21 березня є стартом Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу в твоїх руках”, яку проводить Державне агентство лісових ресурсів України.
До акції лісівники Київщини залучили більш 1660 представників шкільної молоді, громадських об’єднань та організацій, представників влади та пересічних громадян. Проведено широкомасштабне інформування громадськості про роботу лісової галузі області, працівники лісогосподарських підприємств масово організовували та приймали участь у заходах метою яких є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, дбайливого використання лісових ресурсів, ознайомлення з азами охорони та захисту лісів, збереження навколишнього середовища. Було створено 86 га лісів, проведено 65 ознайомчо – пізнавальних та 59 заходів з благоустрою територій.