Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

“Майбутне лісу у твоїх руках” 2018

 

Щороку 21 березня весь світ відзначає Міжнародний день лісів.       Міжнародний день лісів або Всесвітній день захисту лісів засновано 1971 року.

Ініціатором цього запровадження виступила Європейська конфедерація сільського господарства на XXIII Генеральній Асамблеї в 1971 році. Цю ідею підтримала Всесвітня Продовольча і сільськогосподарська організація при ООН (ФАО). 2012 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № 67/200 від 21 грудня 2012 року затвердила щорічно відзначати Міжнародний день лісів (International Day of Forests) – 21 березня.

Цей день є стартом Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу в твоїх руках” (далі – Акція), яку щорічно проводить Державне агентство лісових ресурсів України.

Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні  лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

У цьому році  лісівники Київщини залучили до Акції більш 2659 представників шкільної молоді, громадських об’єднань та організацій, представників влади і громад, пересічних громадян.

Було проведено широкомасштабне інформування громадськості про роботу лісової галузі області. Працівники лісогосподарських підприємств масово організовували та приймали участь у заходах метою яких є виховання  дбайливого використання лісових ресурсів, ознайомлення з азами охорони та захисту лісів, збереження навколишнього середовища.

У період проведення Акції державні лісогосподарські підприємства Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства безоплатно надавали садивний матеріал для проведення заходів з лісовідновлення, озеленення та благоустрою територій дитячих дошкільних та навчальних закладів, а також інших об’єктів соціальної сфери.

Тож під час Акції було створено 67,6 га лісів, проведено 161 ознайомчо – пізнавальних та 96 заходів з благоустрою територій.