Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Міністерство землеробства Латвії та Держлісагентство України продовжать співпрацю щодо розвитку лісового господарства

Міністерство землеробства Латвії та Держлісагентство України продовжать співпрацю щодо розвитку лісового господарства

8 червня 2016 року, у рамках Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016», відбулася зустріч делегації Міністерства аграрної політики і продовольства України з делегацією Міністерства землеробства Латвійської Республіки.

У зустрічі взяли участь Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий, Міністр землеробства Латвійської Республіки Яніс Дуклавс, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич та інші.

Сторони обговорили низку питань щодо співпраці в аграрній галузі. Окрім того, Міністр землеробства Латвії Яніс Дуклавс порушив питання співробітництва між державами стосовно розвитку лісової галузі.

Зокрема, він поінформував про те, що у Латвії існують державні та приватні ліси. Державні ліси обслуговує і контролює одна компанія. Також Яніс Дуклавс акцентував увагу на співпраці у питанні лісорозведення.
Міністр землеробства Латвії висловив готовність продовжити проект обміну досвідом між двома державами, адже вже декілька разів відбувалися успішні візити фахівців Держлісагентства України до Латвійської Республіки.

Загалом, обговорюючи питання реформування, Яніс Дуклавс наголосив, що здійснення земельної реформи можливе лише спільно з реформуванням лісової галузі.

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий зазначив, що питання реформування лісової галузі потребує ефективного вирішення.

У свою чергу, Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич висловила вдячність латвійським колегам за можливість вивчення їхнього досвіду ведення лісового господарства та запевнила у продовженні співпраці.

Прес-служба Держлісагентства