Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Мінприроди виступає проти мисливства в заповідниках

Мінприроди вважає недоцільним прийняття законопроекту, який передбачає часткове зняття заборони мисливства на територіях заповідників та національних природних парків. Про це повідомив міністр Ігор Шевченко.

За його словами, перші роки заборони полювання принесли позитивні результати – популяції диких тварин у межах природно-заповідного фонду почали відновлюватись. «Для нас це є важливим аргументом, оскільки кількість тварин значно зменшувалася останніми роками. Пропонований депутатським корпусом законопроект у тій редакції, що є, може стати інструментом для легалізації мисливства у заповідниках що призведе до погіршення стану популяцій», – зазначив Ігор Шевченко.

Довідка. Народним депутатом Володимиром Мельниченком було внесено законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», який дозволяє мисливство у заповідниках задля селекційного відбору, ветеринарно-санітарної експертизи, регулювання чисельності мисливських тварин. Раніше Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» від 21.01.2010 було заборонено мисливство в зонах антропогенних ландшафтів біосферних заповідників, в зонах регульованої рекреації та господарських зонах національних природних парків.

За інформацією прес-служби Мінприроди