Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

МОНІТОРИНГ ЧЕРВОНОКНИЖНИХ РОСЛИН

З настанням весняних днів, в ДП «Макарівський лісгосп» розпочалися роботи з виявлення нових та моніторингу раніше визначених місць зростання видів занесених до Червоної книги України. Дані заходи проводяться з метою дотримання задекларованих лісгоспом зобов’язань дотримання Принципів і Критеріїв добровільної екологічної сертифікації лісів за системою FSC та згідно затвердженої на підприємстві «Програми виявлення та охорони рідкісних і зникаючих видів і місць їх існування». При виявленні ділянок з такими видами, по лісгоспу, в обов’язковому порядку, видається наказ про віднесення їх до особливо захисних та забороною проведення на даних ділянках рубок головного користування. Інформація про нововиявлені ділянки передається лісовпорядному підприємству для внесення змін в матеріали лісгоспу.
Минулої п’ятниці (20.03.20 р.), якраз за день перед снігопадом, мали змогу відвідати в Забуянському лісництві виявлені та виділені минулоріч ділянки де зростає сон трава розкрита (Pulsatilla patens), результати моніторингу показані на доданих фото, рослини на ділянках збереглися, окомірно кількість особин не зменшилась.


Користуючись нагодою, закликаємо усіх громадян при відвідуванні лісу проявляти екологічну свідомість, не нищити, збираючи на букети та викопуючи для власних садів, рідкісні рослини. Та нагадуємо, згідно ст. 90 КУпАП знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 850 гривень і з конфіскацією незаконно добутого.
Адміністрація лісгоспу.