Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На базі Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарствапроходить розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів

Сьогодні у Вінниці, на базі обласного управління лісового та мисливського господарства, розпочалося дводенне розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України.

Світлина від Державне агентство лісових ресурсів України.

У роботі колегії бере участь перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Проводить засідання колегії заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар,

Світлина від Державне агентство лісових ресурсів України.

який відзначив, що саме Вінниччина є полігоном передового досвіду в умовах Поділля з підвищення продуктивності лісів та збагачення їхнього породного складу. Адже в межах України Поділля має найбільш сприятливі кліматичні та грунтові умови для розвитку і росту цінних аборигенних порід.

Світлина від Державне агентство лісових ресурсів України.

На Вінниччині дубові насадження складають 80% площ лісових угідь – тут найкращі умови для вирощування дуба. В межах Подільського регіону насадження дуба звичайного займають близько 318 тис. га, з них майже 50% зростає у Вінницькій області – 152 тис. га.

Світлина від Державне агентство лісових ресурсів України.

Під час колегії Держлісагентства, лісівники-фахівці лісового та мисливського господарства, науковці з усієї України обговорюють питання лісовідновлення та лісорозведення, сучасних методів формування високопродуктивних лісів майбутнього, ведення мисливського господарства. Вінницькі лісівники мають багатий багаторічний досвід вирощування дубових дібров і готові поділитися ним з колегами.

 

Про сучасний стан лісовідновлення та формування високопродуктивних лісових насаджень у дібровах Вінниччини на засіданні виступає Анатолій Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

За його словами, держпідприємства лісового господарства Вінниччини велику увагу приділяють питанням невиснажливого використання лісових ресурсів та формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень: впродовж останніх 20-ти років тут впроваджують у виробництво власні, науково обгрунтовані, нові технології створення та вирощування лісових культур.

Окрім того, під час колегії буде обговорено питання санітарного стану лісів та масового всихання дерев через засилля шкідників.

Про хід колегії слідкуйте на сторінках і сайтах Агентства та Вінницького ОУЛМГ.

Опубліковано Державне агентство лісових ресурсів України Вівторок, 26 червня 2018 р.