Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На Білоцерківщині знову працюють “чорні лісоруби”, збитки державі 360 тис грн

На Білоцерківщині знову працюють “чорні лісоруби”,
збитки державі 360 тис грн

За повідомленням працівників Державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство», у ніч з25 на 26 листопада в урочищі Немирів Сквирського району невідомими зловмисниками зрізано 30 одиниць100 річних дубів, дерева діаметром від 40 до 82 см . .
Під час незаконної валки лісу було також пошкоджено інших десять дерев. За попередніми оцінками, загальні збитки державі становлять понад 353 тисячі гривень. Стовбури вандали, розпилявши, вивезли, за рештою планували приїхати згодом.
Майстер лісу Сквирського лісництва організував цілодобове чергування та був організований пошук зловмисників спільно з правоохоронними органами. Зловмисники не зуміли вивезти решту напиляного. Оперативними діями лісової охорони лісопродукція виявлена на території місцевого підприємця в селі В.Ерчики Сквирського району про що були повідомлені належним чином працівники поліції місцевого відділу.
На даний час відкрито кримінальне провадження по ст.. 246 КК України, проводиться розслідування. Подібний випадок цими днями був зафіксований і у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області та Поліському районі Житомирської області.
Лісівники стверджують, що група зловмисників забезпечена новітніми технічними засобами для валки лісу, працюють професійні вальщики які одним прийомом зрізають такі дерева.

Працівники лісгоспу звертаються до всіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо діяльності «чорних лісорубів», з проханням телефонувати за номерами: ( 04563)45-55-80 або 347729 . Конфіденційність гарантують.

Прес-служба ДП “Білоцерківський лісгосп”