Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На честь 75 річниці ООН українські школярі висадили алею дерев

На честь 75 річниці ООН і напередодні Дня працівника лісу в дворі Вищедубечанської загальноосвітньої школи висаджено дерева: 60 туй і 15 катальп. З рослинами попрацювали юні відвідувачі Жукинського шкільного лісництва. Організатор висадки алеї – Державне агентство лісових ресурсів.
Гарну роботу школярів відмітив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович – Голова Держлісагентства. За його словами, Україною шириться позитивне явище: діти долучаються до збереження і відновлення природи. Голова Держлісагентства висловив сподівання, що висадка у відкритий грунт 75 дерев запам’ятається школярам як гарний приклад.
Юлія Цуканова, керівник Жукинського шкільного лісництва, наголосила: «Дитина, яка посадила і виростила дерево, ніколи його не зламає, бо знає скільки сил коштує ця робота. У Вищедубечанському лісовому господарстві маємо 3 висівні ящики, які закріплені за шкільним лісництвом, і діти працюють безпосередньо у розсаднику».
Учасники акції – юні лісівники, які зауважили, що не залишаються без діла, і щосезона висаджують нові саджанці дерев. Зокрема, рідну школу вони вже прикрасили п’ятдесятьма каштанами і двадцятьма соснами.
Довідка: Ката́льпа (Catalpa) — рід квітучих дерев родини бігнонієвих. Його представники поширені у теплих та субтропічних регіонах Північної Америки, Карибів, Східної Азії. Тож ця рослина має добре пристосуватися до нинішніх посушливих умов України.