Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На Київщині “чорні лісоруби” зрізалaи чотири реліктові дуби

На Київщині “чорні лісоруби” зрізали чотири реліктові дуби

За повідомленням працівників ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп», у ніч з 4 на 5 листопада в урочищі Діброва невідомими зловмисниками зрізано 4 реліктові дуби діаметром від 70 см до 1 метра. Вік дерев нараховує близько 110 років. Під час незаконної валки лісу було також пошкоджено інших шість дерев. За попередніми оцінками, загальна вартість збитків держлісгоспу становить понад 100 тисяч гривень. Два стовбури вандали, розпилявши, вивезли, за рештою планували приїхати згодом. Проте майстер лісу Студениківського лісництва, який виявив незаконне випилювання, встановив пастку-пробійник коліс і зловмисники не зуміли вивезти решту напиляного. Після цього було організовано цілодобове чергування.

Все, що залишилося на місці, де побували «чорні лісоруби»
Подібний випадок цими днями був зафіксований і у Поліському районі. Лісівники стверджують, що група зловмисників забезпечена новітніми технічними засобами для валки лісу, оскільки дуб діаметром 1 метр був зрізаний в один прийом.

Працівники лісгоспу звертаються до всіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо діяльності «чорних лісорубів», з проханням телефонувати за номерами: ( 04567) 5-18-35 або 5-37-95.       Конфіденційність гарантують.