Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

На засіданні міжсекторальної робочої групи обговорювали нагальні проблеми розвитку лісового господарства

17 вересня у Національній академії наук України відбулося засідання міжсекторальної робочої групи, організатором якого виступило Державне агентство лісових ресурсів України.

Засідання проходило в рамках проекту ФАО «Консолідація лісової політики».

Участь в заході взяли представники профільних міністерств, відомств.

Провідною темою дискусії був розгляд нагальних питань розвитку лісового господарства країни. Зокрема, йшла мова про проблеми, пов’язані із стратегією розвитку лісового сектору; проблеми, пов’язані із створенням нових лісів на сільськогосподарських землях; про охорону лісів від пожеж, відсутність стратегії адаптації лісів до змін клімату, використання біоенергетичного потенціалу лісів, запобігання незаконним рубкам. З цього кола питань присутніх ознайомив Георгій Бондарук, консультант проекту.

Також піднімалося питання потенціалу міжвідомчої взаємодії в лісовому господарстві. З презентаційним матеріалом виступив Віталій Сторожук, начальник сектору міжнародного співробітництва ВО «Укрдержліспроект». Він запропонував розглядати між секторальну координацію на 8-ми рівнях.
Крім виступів, учасники провели активну роботу в групах. Працювали над проблемами та їх рішенням, можливими ризиками та діями. Зокрема, обговорювали статус лісової охорони, особливості проведення лісовпорядкування в лісах інших відомств (крім Держлісагентства), шляхи впровадження лісової політики в Україні.

Всі пропозиції та напрацювання між секторальної робочої групи будуть використані для розробки дорожньої карти лісів України.

Прес-служба Держлісагентства