Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Надано доручення всім начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства

Облуправління лісового господарства та лісгоспи повинні оприлюднювати інформацію про вирубку дерев та виставляти на аукціони весь обсяг лісопродукції, – Христина Юшкевич 10.08.2016

Надано доручення всім начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства і керівникам лісгоспів оприлюднювати на сайтах повну інформацію про лісові ділянки, де відбуватиметься будь-яка вирубка дерев, а також – реєстр видачі лісорубних квитків. Про це повідомила т.в.о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич під час інспектування роботи лісової охорони на Чернігівщині.

«Моя чітка позиція – все має бути відкрито. Це допоможе унеможливити зловживання самими працівниками лісгоспів. За таких умов підробити документи буде складно. Буду й надалі продовжувати боротьбу з незаконними рубками», – наголосила Христина Юшкевич.

Зазначимо, що з метою інформування громадськості про проведення рубок деревини у лісах (лист Держлісагентства від 08.08.2016 р. № 02-19/4589-16) буде оприлюднюватися перелік лісових ділянок, відведених для заготівлі деревини у порядку рубок головного користування, рубок формування та оздоровлення лісів і інших рубок, пов’язаних і не пов’язаних з веденням лісового господарства. Також оприлюднюватиметься реєстр видачі лісорубних квитків на заготівлю деревини.

Окрім того, т.в.о. Голови відомства повідомила, що зроблено другий крок до відкритості роботи лісової галузі (лист Держлісагентства від 08.08.2016 р. № 04-15/4513-16).

«Дала доручення забезпечити виставлення на аукціони з продажу необробленої деревини всього обсягу лісопродукції та чітко дотримуватися механізму продажу деревини. Після аукціонів облуправління повинні розмістити на сайтах виробничі програми лісгоспів. Такі заходи необхідні для забезпечення потреб вітчизняної деревообробної промисловості. Чекаю на зустрічні кроки від деревообробників. Суспільство має знати, які об’єми вони викуповують, і які насправді переробляють», – підкреслила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства