Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбулась чергова колегія Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства

Нещодавно відбулась чергова колегія Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Олексія Бойка, в ході якої було підведено результати лісокультурного виробництва у 2018 році та окреслено завдання на 2019 рік. 
Перший заступник начальника управління Руслан Гузенко наголосив на тому, що одним з основних завдань підприємств є забезпечення своєчасного і повноцінного контролю за якістю та проведенням в оптимальні терміни всіх лісокультурних робіт з одночасним інформуванням про це громадськості через засоби масової інформації. 
Зокрема, Гузенко Р.В. проінформував присутніх про наступне. 
✅У 2018 відтворення лісів виконано на площі 3387 га (до річного завдання 2645 га), зокрема: 
🔹️садіння і висівання проведено на площі 2942 га 🔹️природне поновлення на площі 445 га, з яких на 92 га проведено сприяння природному поновленню. ✅Для якісного створення лісових культур у 2019 році, проведено обробіток ґрунту на площі 1081 га. 
✅Для забезпечення весняних лісокультурних робіт якісним садивним матеріалом в лісових розсадниках вирощено 24,1 млн шт. стандартного садивного матеріалу. 
✅Протягом 2019 року передбачається виконати відтворення лісів на площі 2358 га, в тому числі 1 га лісорозведення. 
✅Садивний матеріал у 2019 році буде вирощуватись на 114 постійних і тимчасових розсадниках загальною площею 139 га. 
✅За даними осінньої інвентаризації у звітному році в лісовому фонді переведено у вкриті лісовою рослинністю землі 2565 га лісових культур. (у 2017 році – 2631 тис. га). У переведених у вкриті лісовою рослинністю землі лісових культурах на зрубах понад 98,5 % зростають головні породи: сосна звичайна (86 %), дуб звичайний (11,5 %), береза (1%). У породному складі переведених у вкриті лісовою рослинністю землі лісових культурах при лісорозведенні 100 % становить головна порода робінія звичайна. 
Також, Руслан Гузенко наголосив на тому, що створення і вирощування високопродуктивних і довговічних лісових насаджень можна забезпечити тільки через використання якісного насіння, належне ведення лісонасінної справи і лісокультурного виробництва. 
Так, із загальної кількості заготовлено лісового насіння на об’єктах ПЛНБ заготовлено 9,9 тон насіння, з яких: сосни 85 кг сосни, 9,7 тон дубу. Майже у всіх підприємствах заготовляють високоякісного насіння (99-100% першого і другого класів якості). Заготовленого у минулому році насіння повністю вистачить для створення лісових культур шляхом висівання у поточному році і забезпечення садивним матеріалом лісокультурної кампанії 2020 року. 
На завершення, доповідач ознайомив присутніх з роботою сучасних технологій та механізмів по заготівлі лісового насіння, вирощування садивного матеріалу та створення лісових культур. 
 
В ході колегії присутніх було ознайомлено з результатами аналізу показників фінансово-господарської діяльності підприємств за 2018 рік. Доповідала по даному питанню завідувач сектором економіки та фінансів Ольга Філько, яка проінформувала присутніх про наступне. ✅Середньоблікова чисельність штатних працівників на підприємствах області 2410 осіб. ✅Середньомісячна заробітна плата штатних працівників становить 16640 грн. 
✅За 2018 рік підприємствами області сплачено до Зведеного бюджету 380,9 млн грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, з них: 
✔до Державного бюджету сплачено 252,5млн грн ✔до місцевого бюджету сплачено 128,4 млн грн., ✅Крім податків до бюджету сплачено відрахувань до Єдиного соціального внеску 103,3млн грн. ✅Виконання чистого доходу (виручки) від реалізації продукції по підвідомчих підприємствах становить 1млр. 366 тис.грн. 
✅Фінансовий результат до оподаткування по всіх підприємствах області становить 44791 тис.грн. 

 

В ході доповіді, Ольга Філько зауважила на тому, що метою діяльності підприємства у сучасній економіці та реаліях сьогодення є в т.ч. і отримання прибутку. Саме за цієї умови підприємство може стабільно існувати і забезпечувати собі основу для росту, сприяє залученню інвесторів і, отже, збільшенню власного капіталу підприємством. Так, чистий фінансовий результат свідчить про випередження темпів зростання доходів най темпами зростання його витрат в результаті чого отриманий чистий прибуток в сумі 35755 тис.грн. 
✅За 2018 рік підприємствами області були введені капітальні інвестиції на суму 54187 тис.грн. 
✅За 2018 рік розмір активів становить по підприємствах області становить 413 млн. 138 тис.грн. Наприкінці доповіді Ольга Філько повідомила, що трудовий колектив державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» нагороджено Дипломом за 1 місце в обласному конкурсі на кращий колективний договір за 2018 рік серед підприємств сільського та лісового господарства з середньою обліковою чисельністю до 100 осіб та, відповідно, Грамотою нагороджено директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп» Даниленка Бориса Івановича за вагомий внесок в організацію колдоговірної компанії 2018 року та активну участь в обласному конкурсі на кращий колективний договір. 
В ході колегії також обговороні поточні питання щодо використання лісосировинних ресурсів. По даному питанню доповів заступник начальника управління Тарас Васьків, який в ході доповіді ознайомив присутніх з результатами проведеного аукціону з продажу деревини на ІІ квартал 2019 року та питаннями, що потребують додаткового вивчення та аналізу. За результатами заслуханої інформації, прийняті відповідні протокольні рішення.