Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Незвична осіння лісокультурна кампанія та +1 рекорд зафіксовано в Україні.

Щороку, з року в рік навесні і восени лісівники садять ліс. Різного роду лісівничі просвітницькі заходи та акції із залученням громадськості, представників ЗМІ, органів влади та всіх бажаючих, проходять також навесні, в рамках весняної лісокультурної кампанії. Відповідно, левова частка лісовідновлювальної кампанії припадає саме на весну. Восени ж, заліснюються окремі ділянки лісових масивів та в більшості ж, осінь – це час для проведення доглядів та доповнення висаджених раніше сіянців лісових порід.
Цьогоріч, карантинні обмеження внесли свої корективи у всі сфери народного господарства не тільки в Україні, а й у всьому світі.
Звісно, лісова галузь не стала виключенням і, як наслідок – перенесення на осінь проведення акції в рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення України», мета якого – привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми країни.
Проведення такої акції саме восени внесло корективи до звичної, щоденної роботи лісівників, але враховуючи важливість та актуальність заходу, як і будь-яких інших екологічних, просвітницьких ініціатив та заходів – лісівники згуртувались, підготували ділянки під посадку, забезпечили всіх учасників акції посадковим матеріалом та інвентарем.
Результат – всі разом, дружньо та згуртовано, з гарним настроєм під рясним дощем висадили в лісах державних лісгоспів Київщини 73 тисячі, вирощених лісівниками власноруч сіянців лісових порід: дуба звичайного, сосни звичайної та берези повислої на загальній площі 9 га, тим самим, зробивши внесок до рекордного мільйону.
Акцію «1000000 дерев за добу» проведено. Рекорд зафіксовано висаджуванням мільйонного дерева, а попереду у лісівників багато роботи: зберегти, доглянути та виростити здоровий ліс, який вже заготовлятимуть наші онуки та правнуки і так само, як і ми – висаджуватимуть на цих ділянках ліс для своїх нащадків.
Дякуємо ініціаторам та організаторам акції, а також всім, кого цього дня об’єднала єдина мета.