Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Нова сторінка життя

Сьогодні на заслужений відпочинок, на пенсію, проводжаємо заслуженого лісівника, вчителя не одного покоління лісівників, майстра своєї справи – Держанівського Миколу Івановича.

Держанівський Микола Іванович народився 28 січня 1940 р. у с. Чехова Ружинський р-н Житомирська область.

Має вищу освіту за спеціальністю «Лісове господарство»

Микола Іванович у системі лісового господарства працює з 1967 року. Пройшов трудовий шлях з технорука Ходоровської виробничої дільниці Ржищівської гідро лісомеліоративної станції, начальника Ходоровської виробничої дільниці, головного лісничого, директора Ржищівської ГЛМС. В 1980 році призначений головним лісничим Київського облуправління лісового та мисливського господарства та лісозаготівель, а в 2000 році переведений на посаду начальника відділу обліку лісів, організації лісокористування та лісорозведення Київського обласного виробничого лісогосподарського об»єднання»Київліс». З 04.01.2005 працює інженером лісопатологом, інженером 1 категорії в ДП «Київський лісгосп»

Перебуваючи на посаді головного лісничого Київського обласного управління лісового господарства і лісозаготівель з травня 1986 року входив у склад групи по оцінці обстановки в лісах та прийняття заходів по стабілізації екологічного середовища і забезпечення поставки деревини народному господарству, а також на невідкладні потреби по ліквідації аварійної обстановки. Брав активну участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В перші дні аварії організував робочу групу, яка постійно до 1989 року чергувала в зоні по охороні і захисту лісів, приймав активну участь в боротьбі з лісовими пожежами в 30-км зоні ЧАЕС, керував роботами по пилеподавленню в місцях критичного радіаційного забруднення і лісовідновлювальних роботах на території «рудого лісу». Під його керівництвом і були засаджені місця зрізаного «рудого лісу»
.
Держанівський М. І. приймав участь у засіданні Державної комісії, науковопрактичних заходах з питань ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. За роботу в 1986 році був відзначений званням «Заслужений лісовод УРСР».

У 2007 році – «Відмінник лісового господарства України».

Стаж роботи у лісовому господарстві складає 47 років.