Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Одним з головних завдань є створення прозорого ринку деревини, – Христина Юшкевич

Одним із головних завдань для Держлісагентства є створення прозорого ринку деревини та забезпечення сировиною наших вітчизняних деревообробників. На цьому наголосила т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич під час відкриття Всеукраїнського форуму фахівців лісової та деревообробної галузі.

«Форум дає можливість об’єднати фахівців лісової та деревообробної галузей, обговорити питання, подальші кроки і напрями співпраці. Основним завданням Держлісагентства, передусім, є збільшення обсягів створення нових лісів, раціональне використання і відтворення лісових ресурсів, а також їх охорона і захист», – підкреслила Христина Юшкевич.

Вона висловила сподівання, що за підтримки Уряду та Парламенту вдасться отримати позитивні результати, вийти на високий рівень і мати якісну українську деревообробну продукцію.

«Перші кроки Держлісагентство вже почало робити на зустріч. Ми розробили та обговорили з різними деревообробними асоціаціями проект положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених. Ми напрацювали зміни до законодавства, якими буде передбачено єдиний порядок реалізації деревини для всіх постійних лісокористувачів. Однозначно, необхідно повністю запровадити електронний облік деревини, який допоможе мінімізувати тіньовий обіг. Ми маємо рухатися до того, щоб у нас був свій якісний продукт. І ми станемо надійним партнером для Європейського Союзу та будемо продавати не просто сировину, а вже кінцевий продукт, який буде мати попит», – зазначила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Вона підкреслила, що всі держпідприємства сфери Держлісагентства будуть надійними партнерами для вітчизняних деревообробників і основою цього партнерства, однозначно, має стати раціональне використання лісових ресурсів.

Окрім того, Христина Юшкевич запевнила, що відомство буде й надалі підвищувати стандарти ведення лісового господарства та сприяти збільшенню площі сертифікованих лісів за міжнародними стандартами Лісової опікунської ради FSС.

«Це європейські підходи, які передусім сприяють турботі про ефективне використання лісових ресурсів та збереженню лісів для майбутніх поколінь. Сертифікована продукція гарантуватиме, що вона походить з відповідально керованих лісів, а не з сумнівних, нерідко незаконних джерел. Головна мета – це цивілізований лісозаготівельник, який піклується про ліс, займається лісовідновленням і доглядом за ним. При заготівлі лісу сертифіковані лісокористувачі повинні зберігати рідкісні види тварин і рослин, ключові біотипи, унікальні дерева», – сказала вона.

Зазначимо, що у рамках форуму також проходить XV Міжнародна спеціалізована виставка машин і обладнання «Лісдеревмаш 2016» та спеціалізована виставка біопалива з деревини «Вуденерджі 2016».

Прес-служба Держлісагентства