Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Переважне право на користування мисливськими угіддями мають власники та постійні користувачі земельних ділянок

Переважне право на користування мисливськими угіддями мають власники
та постійні користувачі земельних ділянок

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич підписала листа обласним управлінням лісового та мисливського господарства щодо надання в користування мисливських угідь.

У листі зазначено, що загальна площа наданих у користування мисливських угідь складає 40 млн га. На 4,2 млн га (10,5% від загальної площі) ведуть мисливське господарство підприємства Держлісагентства.

Отже, Держлісагентство нагадує, що відповідно до статті 22 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» переважне право на користування мисливськими угіддями мають власники та постійні користувачі земельних ділянок.

«З метою комплексного та ефективного ведення лісового та мисливського господарства, Держлісагентство рекомендує державним лісогосподарським підприємствам скористатися наданим правом і підготувати необхідні матеріали щодо надання їм у користування мисливських угідь в межах земельних ділянок державних лісогосподарських підприємств», – йдеться у листі т.в.о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич.

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=174342&cat_id=32888