Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Посвята в юні лісівники в Дорогинському учнівському лісництві ДП «Фастівське лісове господарство»

Посвята в юні лісівники в Дорогинському учнівському лісництві
ДП «Фастівське лісове господарство»

Світлої осінньої жовтневої днини у Дорогинському учнівському лісництві ДП «Фастівське лісове господарство» відбулось традиційне посвячення в юні лісівники. Цього року до лав учнівського лісництва влилось п’ять учнів 9 класу Дорогинської ЗОШ І-ІІІ ст.
Клятву юного лісівника зачитала Пшонковська Наталія, яка навчається в учнівському лісництві п’ятий рік, є учасницею Всеукраїнських зльотів учнівських лісництв.

В конторі Дорогинського лісництва Стукал Олександр Михайлович, «Заслужений лісівник України», головний наставник дітей, урочисто вручив їм посвідчення юного лісівника та висловив сподівання, про те, що той, хто присвячує частину свого життя допомозі лісу, той і в подальшому пов’яже свою долю із лісовою галуззю.
На святі також були присутні директор Дорогинської ЗОШ І-ІІІ ст, керівник учнівського лісництва Стукал Н.І., педагог-організатор школи Субач Є.В.. Стукал Н.І. у теплому привітальному слові підкреслила важливість, праці у лісовому господарстві, спільної відповідальністі дітей і дорослих про стан довкілля, за відтворення лісу і охорону його мешканців, а також ознайомила нових гуртківців із організацією, змістом роботи, структурою, напрямками діяльності та планами учнівського лісництва.
Хвилююча урочистість клятви була підкріплена ознайомленням з матеріальною базою для проведення навчально-практичних занять.
Підкреслюючи важливість проведення вихованцями учнівського лісництва дослідницько-експериментальної роботи, лісничий Стукал О.М. на закріпленому за учнями лісовому розсаднику, ознайомив їх із методиками визначення приживлюваності сіянців, вимірювання біометричних показників, ознаками захворювання сіянців та розподілу за ступенями ураження. Пояснив відмінності візуальних ознак хворого сіянця і сіянця, коренева система якого пошкоджена личинками хруща.
В цей день добровільні помічники реалізували деякі побажання на практиці, виконали конкретну справу: зібрали 4 кг клену гостролистого, цінної лісової породи.

Прес-служба Київського обласного та по м. Києву УЛМГ