Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Потрібно повертати довіру суспільства до лісової галузі, – Володимир Бондар на колегії лісівників Київщини

Сьогодні заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар взяв участь у засіданні колегії Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства.

У своєму виступі він звернув увагу на проблеми, які є в лісовій галузі.

«Питання довіри до лісової галузі з року в рік падає. Стає незрозумілим, чи потрібна лісова галузь взагалі в Україні. З’являються петиції про заборону рубок… Випала велика кількість опадів – винні лісівники, десь рубають – винні лісівники. У суспільстві не розуміють, як відбувається робота у лісі, які принципи ведення лісового господарства. Ми намагаємося пояснювати людям, багато матеріалів про лісову галузь, про повсякденну роботу лісівників. Але поки що результат незадовільний. Роботи проведено багато, але її потрібно проводити ще більше», – зазначив Володимир Бондар.

На його думку, причиною проблем, які зараз є в лісовій галузі, є відсутність національної лісової політики в державі та невизначеність ставлення до лісового господарства.

«І в цей економічно складний для галузі час взагалі може постати питання про зменшення проведення лісогосподарських заходів, адже працівники не зможуть отримувати заробітну плату за виконану роботу. Без розуміння держави цих проблем ми ситуацію не вирішимо. До того ж, Агентство втратило суб’єктність і всі наші ініціативи, проекти нормативно-правових документів та законопроекти майже не приймаються», – звернув увагу заступник Голови відомства.

Володимир Бондар також висловив сподівання, що увага держави до лісової галузі базуватиметься на проблемах, які порушують фахівці галузі та науковці. «Переконаний, першопричинами проблем, які порушує суспільство, є ті питання, що піднімають і працівники галузі», – сказав він.  

«Зверніть увагу, сьогодні підсумки лісокультурних кампаній цікаві, мабуть, лише лісівникам. Суспільство взагалі відмовляється вірити, що ми відновлюємо ліс на всіх площах, де відбувалася заготівля деревини, що ми намагаємося створювати нові ліси. І ніхто не звертає увагу на те, що законодавство сьогодні не дає можливості нам отримувати землі під нові ліси, і ми втрачаємо можливість збільшення лісистості. Це питання, чомусь, нікого не цікавить. А питання, які продуковані деякими активістами – чомусь на слуху у всіх. Тому, ми повинні активно роз’яснювати і органам влади всіх рівнів, і суспільству про проблематику і потреби лісового господарства. Ця робота з громадськістю має проводитися ширше і на всіх рівнях – і в лісгоспах, і на обласному рівні, і на загальнодержавному», – наголосив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=201935&cat_id=32888

Прес-служба Держлісагентства