Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Продовжуємо розмову

13 червня 2016 року ми, на запрошення адміністрації дошкільного дитячого закладу № 443 м.Києва, провідали групу дітлахів, з бесідою на тему “Професія-лісник”.

До нашої гордості та подиву дітки виявились підготовленими до такої складної розмови. За це окрема подяка методистам, і вихователям, які включають в програму навчання обговорення недуже поширеної професії.
Так коли ж правильніше прищеплювати дітям екологічну культуру? В якому віці ще рано, а в якому ніякі доводи вже не сприймаються? Для себе ми вирішили однозначно, -коли виникає інтерес до чогось- необхідно грамотно доносити інформацію, формувати цінності співіснування людини і природи. Піклуючись про підростаюче покоління та навколишнє середовище, в будь-якому його прояві, ми даємо шанс на майбутнє нашим нащадкам.

Разом з дітками, не виходячи з класу, ми здійснили подорож у світ лісу, до домівок лісових звірят і птахів, завітали до комах та метеликів, пройшлися стежками диких кабанів та лосів.

Ми робили відкриття та логічні висновки. Познайомилися з терміном – ЛІСНИК, з обов’язками і знаряддям праці людей цієї благородної професії, з завданнями і проблемами, які вони щодня вирішують.

Ми говорили про необхідність розвитку у дітей почуття обов’язку, щодо збереження та шанобливого відношення до природи.

Лісівники Київщини підтримують прагнення малечі до знань, та запрошують всіх до обговорення шляхів виховання у дітей та молоді відповідальності за чудовий світ навколо нас.